Grid star
eveniment

SE MARESTE VALOAREA TICHETELOR DE CRESA – In prezent este de 600 lei. Iata ce acorda statul (Document)

Ministerul Muncii a pus in dezbatere publica Ordinul privind stabilirea valorii sumei lunare indexate care se acorda sub forma de tichete de cresa pentru semestrul II al anului 2023.

In prezent, statul aloca 600 lei, si va suplimenta aceasta suma cu 20 lei. Valoarea tichetelor de cresa a crescut la 600 lei in aprilie, de la 570 lei.

Astfel, pentru semestrul II al acestui an incepand cu luna octombrie 2023, valoarea sumei lunare care se acorda sub forma de tichete de cresa este de 620 lei. Aceasta valoare se aplica si pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2024, respectiv februarie 2024 si martie 2024.

Contravaloarea in bani

In Camera Deputatilor se afla un proiect adoptat deja de Senat cu privire la tichetele de cresa. Este vorba despre acordarea contravalorii acestora in bani.

Potrivit proiectului, se doreste acordarea contravalorii in bani a acestor tichete. Potrivit initiatorilor, conform informatiilor publicate pe site-ul Ministerului de Finante, nicio persoana juridica nu este autorizata sa emita tichete de cresa pe suport electronic:

"Nicio persoana juridica nu este interesata sa emita bilete de valoare pe suport electronic. O astfel de modificare legislativa va duce la deblocarea situatiei actuale si in final aplicarea legii de catre angajator in favoarea angajatului ce a ales sa mearga la munca si nu a beneficiat de concediul si indemnizatia acordate pentru cresterea copilului”. Motiv pentru care se propune ca angajatorii sa poata acorda contravaloarea in bani a tichetelor de cresa.

Potrivit formei adoptata de Senat, "in situatia in care tichetele de cresa nu pot fi emise pe suport electronic, contravaloarea acestora este achitata in mod direct de catre angajator creselor sau entitatilor asimilate acestora in care angajatii au copii inscrisi”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani