Grid star
eveniment

FAIMA SI BANI PENTRU ROMANIA – Se pune la cale planul pentru organizarea finalei UEFA EUROPA LEAGUE la Bucuresti. Daca se va reusi, zeci de mii de oameni isi vor cheltui banii la noi. S-a decretat importanta nationala

Bani si faima pentru Romania daca va reusi sa gazduiasca pentru a doua oara finala UEFA EUROPA LEAGUE la Bucuresti. In acest sens, a avut loc o noua intalnire pentru a se pune la cale planul.

Mihai Alexandru Ghigiu, seful Cancelariei Prim-ministrului a anuntat ca organizarea Finalei UEFA Europa League la Bucuresti este o oportunitate pentru Romania si pentru dezvoltarea fotbalului pe care suntem determinati s-o obtinem:

"Candidatura Romaniei pentru desfasurarea finalei este un proces amplu, in care Guvernul Romaniei a facut deja primii pasi. In sedinta Comitetului interministerial de coordonare pentru sustinerea candidaturii Romaniei am discutat dosarul de candidatura si actiunile premergatoare”.

Hotarare adoptata

Guvernul a adoptat hotararea privind declararea de interes public si de importanta nationala a candidaturii Romaniei in vederea desfasurarii la Bucuresti a finalei UEFA EUROPA LEAGUE din 2026 sau 2027. In acest sens, Executivul a aprobat constituirea Comitetului interministerial de coordonare pentru sustinerea candidaturii Romaniei. Se instituie, astfel, cadrul legal pentru asigurarea conditiilor necesare, dreptului de organizare, pregatirea si desfasurarea efectiva a acestui eveniment, care reprezinta o reala oportunitate de promovare a Romaniei in mediului international, in calitate de gazda atractiva pentru competitii sportive de calitate.

Finala din 2012

Daca va avea succes, Romania va beneficia de multi bani de pe urma acestui eveniment. Si asta pentru ca o asemenea de finala atrage zeci de mii de suporteri care vor veni la Bucuresti si isi vor cheltui banii aici. Pe cazare, mancare, distractie, dar si pe atractiile Capitalei. Insa Romania va avea parte si de o mediatizare extrem de buna. Reamintim ca Bucurestiul a mai gazduit in 2012, pe Arena Nationala, o finala a aceleiasi competitii intre Atletico Madrid si Athletic Bilbao.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani