Grid star
eveniment

LEGEA LUI LIVIU DRAGNEA, ADOPTATA DE GUVERNUL CITU – Se dau banii

Ironia sortii: legea fostului lider PSD Liviu Dragnea (foto dreapta) de sustinere a producatorilor de rosii a fost adoptata miercuri, 16 iuni 2021, de guvernul condus de Florin Citu. Este vorba despre Hotararea pentru aprobarea programului de sustinere a productiei de legume in spatii protejate pentru anul 2021.

Potrivit hotararii, schema de ajutor de minimis se aplica pe intreg teritoriul Romaniei in anul 2021, pentru susținerea productiei de legume cultivate in spatii protejate:
a) ardei gras si/sau ardei lung;
b) castraveti
c) tomate;
d) vinete.

2.000 euro

Valoarea maxima in euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis/cultura1000 mp/beneficiar este de 2.000 euro si se acorda in lei, la cursul de schimb de 4,8725 lei, stabilit de catre Banca Centrală Europeana, la data de 30 septembrie 2020, publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acorda unei intreprinderi/intreprinderi unice nu poate depasi suma de 20.000 euro pe durata a trei exercitii financiare, in cursul exercitiului financiar actual, respectiv anul depunerii cererii de inscriere in program si in cele doua exercitii financiare precedente.
Sumele reprezentand ajutoare de minimis se platesc beneficiarilor intr-o singura transa, in anul 2021.
Resursele financiare necesare aplicarii schemei de ajutor de minimis sunt in suma de 150.000 mii lei, reprezentand echivalentul a maximum 30.785 mii euro si se asigura din bugetul aprobat Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2021.

*Cititi aici Hotararea

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani