Grid star
eveniment

ANUNT OFICIAL: TOATE RESTRICTIILE, RIDICATE DE LA MIEZUL NOPTII – Masca nu mai este obligatorie nici la interior, nici la exterior

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a declarat marti, 8 martie 2022, ca se ridica toate restrictiile, avand in vedere ca starea de alerta expira la miezul noptii si nu va mai fi prelungita. Potrivit acestuia, masca nu va mai fi obligatorie nici la interior, dar nici la exterior.

Si ministerul de Interne anunta ca incepand de miercuri, 9 martie 2022, ora 00.00, isi inceteaza aplicabilitatea Hotararea Guvernului nr. 171 din 3 februarie 2022 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei si stabilirea masurilor care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, incepand cu ora 00.00, inceteaza TOATE restrictiile, precum si restrangerea sau interzicerea unor activitati asa cum erau prevazute in actul normativ mentionat (spre exemplu:obligativitatea purtarii masti de protectie in spatiile publice, restrangerea sau interzicerea organizarii si desfasurarii de mitinguri, demonstratii, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de intruniri, restrangerea sau interzicerea circulatiei persoanelor si vehiculelor in locurile si, dupa caz, in intervalele orare stabilite, organizarea muncii la domiciliu etc).

Totodata, la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, inceteaza masurile privind angrenarea politiei locale in cadrul activitatilor realizate de catre unitatile de politie, precum si subordonarea operationala a serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta si a serviciilor de ambulanta.

De asemenea, punctele de trecere a frontierei, inchise temporar, total sau partial, pe perioada starii de alerta, se vor redeschide, astfel:

–La frontiera romano-ungara: Carei – judetul Satu – Mare

– La frontiera romano-bulgara : Lipnita, Dobromir – judetul Constanta.

Atentie la valabilitatea documentelor

"Va reamintim faptul ca documentele (spre exemplu: cartea de identitate, permisul de conducere) a caror valabilitate a fost prelungita pe perioada starii de alerta, urmeaza sa expire dupa o perioada 90 de zile de la incetarea starii de alerta. In acest sens, structurile MAI responsabile pentru emiterea unor astfel de documente vor informa cetatenii cu privire la modalitatea eliberarii acestora astfel incat sa fie evitata aglomeratia la ghisee.

Prevederile referitoare la certificatul digital al Uniunii Europene privind Covid si formularul digital de intrare in Romania raman in continuare aplicabile.

In ceea ce priveste masurile, cu caracter temporar care vor ramane in vigoare, de protectie sanitara pentru gestionarea situatiei epidemiologice si limitarea raspandirii Covid- 19, in contextul incetarii starii de alerta, Ministerul Sanatatii urmeaza sa emita recomandari populatiei in acest sens"

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani