Grid star
companii

ASF A AMENDAT DOUA SOCIETATI DE ASIGURARE - Plata cu intarziere a despagubirilor

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) condusa de Nicu Marcu (foto) a amendat doua societati de asigurare pentru plata cu intarziere a despagubirilor aferente dosarelor de dauna RCA. Ambele amenzi insumeaza aproape 1 million de lei.

Iata comunicatul ASF :

“In cadrul sedintei Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara (A.S.F.) din data de 13 ianuarie 2021, Sectorul Asigurari – Reasigurari (S.A.R.) a prezentat rezultatele activitatii de control permanent realizate la Societatea de Asigurare - Reasigurare City Insurance S.A. si la societatea Euroins Romania Asigurare Reasigurare S.A.

In urma actiunilor de control, principala deficienta identificata, in cazul ambelor societati, a fost plata cu intarziere a despagubirilor aferente dosarelor de dauna RCA.

In cazul City Insurance s-a mai constatat ca societatea nu a formulat in scris oferte de depagubire justificata in termenul prevazut de lege si nu a intocmit procese suplimentare de constatare in termenul prevazut de legislatia in vigoare.

In ceea ce priveste societatea Euroins s-a constatat, de asemenea, ca nu a formulat in scris notificari cu privire la motivele pentru care nu a aprobat in totalitate/partial pretentiile de despagubire in termenul prevazut de lege si nu a comunicat valoarea maxima de despagubire in termenul prevazut de legislatia in vigoare.

Ca urmare a aspectelor constatate, Consiliul A.S.F. a decis urmatoarele:

Sanctionarea Societatii de Asigurare - Reasigurare City Insurance S.A., conform prevederilor legale, cu amenda in valoare de 500.000 lei;

Sanctionarea societatii Euroins Romania Asigurare Reasigurare S.A., conform prevederilor legale, cu amenda in valoare de 450.000 lei.

Totodata, in urma analizei cu privire la actiunile de supraveghere a pietei asigurarilor si in concordanta cu procesul de reorganizare si eficientizare din cadrul A.S.F., Consiliul Autoritatii va lua in perioada urmatoare o serie de masuri organizatorice si administrative ce vor fi facute publice la momentul punerii in aplicare a acestora”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani