Grid star
punguta cu doi bani

Asigurare pentru trotinetisti. A crescut numarul accidentelor

Din ce in ce mai multi romani folosesc trotineta pe drumurile publice, iar numarul accidentelor este in crestere. Cu toate acestea, nu multi se inghesuie sa se asigure. Desi o pot face.

Mai multi asiguratori au in portofoliu polite care ofera protectie financiara si pentru astfel de  situatii. Astfel, in cazul in care o persoana care circula cu trotineta electrica sau cu bicicleta accidenteaza pe cineva sau provoaca daune materiale, costurile rezultate pot fi preluate de un asigurator, in baza unei polite de raspundere civila. In acelasi timp, pentru cel vinovat, o solutie eficienta in cazul in care este nevoie de ingrijiri medicale poate fi o polita de asigurare de accidente persoane, de sanatate sau de viata.

Potrivit Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), numarul accidentelor de circulatie in care sunt implicati utilizatorii de trotinete electrice este in crestere in ultimii ani. Astfel, potrivit datelor puse la dispozitie de catre Inspectoratul General al Politiei Romane, in 2022 au avut loc peste 1.250 de astfel de accidente, usoare si grave.

Circa 9 din 10 accidente se produc din vina conducatorilor trotinetelor, printre principalele cauze numarandu-se: abaterile de la respectarea regulilor de circulatie, viteza neadaptata la conditiile de drum, neacordarea de prioritate, neasigurarea la schimbarea directiei de mers sau circulatia pe sens opus, arata UNSAR.

In 2022, au fost inregistrate in total 155 de accidente grave cu trotinete electrice, dublu fata de 2021, cand au fost raportate 75 de astfel de accidente, rezultand decesul a 8 persoane, ranirea grava a 131 persoane si ranirea usoara a altor 5.

Procentul mare de accidente rezultate din vina conducatorilor de trotinete se pastreaza si in cazul accidentelor usoare. Practic, dintr-un total de 1.097 de astfel de accidente usoare, 893 au fost produse din cauza utilizatorilor acestui tip de vehicule, soldate cu ranirea usoara a 919 persoane.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani