Grid star
business capital

ASIGURARILE DE VIATA: TOP 5 INDEMNIZATII – Sumele platite in 2021 in Romania

Cea mai mare indemnizatie platita in Romania anul trecut in baza unei asigurari de viata a depasit valoarea de 1,13 milioane lei. Totodata, in 2021, valoarea celor mai mari 5 indemnizatii platite in baza politelor de asigurare de viata s-a ridicat la peste 3,9 milioane lei.


Potrivit Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), toate aceste cinci indemnizatii au fost achitate ca urmare a deceselor persoanelor asigurate, produse fie ca urmare a unor accidente, fie a unor boli. Cea mai mare despagubire a fost platita in urma unui deces cauzat de o afectiune cardiaca, polita respectiva fiind contractata pentru protectia financiara a familiei persoanei asigurate.

Crestere cu 31%

Potrivit datelor publicate de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara, in 2021, romanii au ales mai mult decat oricand in ultimii ani protectia financiara oferita de asigurarile de viata. In acest sens, volumul primelor brute subscrise pentru acest segment a inregistrat o crestere de 18% fata de 2020. In acelasi timp, si sumele platite pentru indemnizatiile brute aferente asigurarilor de viata au crescut cu 31%, comparativ cu anul 2020 (excluzand maturitati si rascumparari partiale si totale).

Nivel scazut

Cu toate ca primele brute subscrise au inregistrat cresteri, ponderea activitatii de asigurari de viata in totalul sectorului de asigurari din Romania se afla in continuare la un nivel scazut, de circa 18%, ceea ce indica deficitul ridicat de protectie a populatiei din tara noastra, potrivit UNSAR. Datele arata ca, pentru multe familii din tara noastra, producerea unui eveniment nedorit (accident, imbolnavire a unui membru al familiei, ce se pot solda si cu deces) ar duce la o degradare a nivelului de trai. Un studiu realizat pentru UNSAR de catre un grup de experti independenti arata ca deficitul de protectie al populatiei generatoare de venituri din Romania, in caz de producere a riscurilor asigurate, se situeaza la o valoare de 587 miliarde lei (121 miliarde EUR).

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani