Grid star
business capital

ALARMA: FMI DESCINDE IN ROMANIA – Un olandez ne va evalua economia. Ne paste un nou imprumut de zeci de miliarde de euro?

Alarma: Fondul Monetar International (FMI) descinde in Romania. Se va intampla saptamana viitoare, cand la Bucuresti va ajunge o echipa FMI condusa de olandezul Jan Kees Martijn (foto).

Mai exact, vizita delegatiei FMI va avea loc in perioada 10 - 28 mai 2021, scopul fiind evaluarea anuala a economiei romanesti. Cu aceasta ocazie, oficialii FMI vor avea intalniri cu reprezentanti ai Ministerului Finantelor, ai Bancii Nationale a Romaniei (BNR), precum si cu reprezentanti ai altor institutii guvernamentale si organizatii neguvernamentale.

Intrebarea esentiala care se pune este urmatoarea: exista oare riscul ca in urma acestei vizite Romania sa fie convinsa sa contracteze un imprumut de la FMI in cuantum de zeci de miliarde de euro? Caci un imprumut luat de la FMI nu inseamna decat concedieri masive, privatizari a companiilor romanesti si scaderea nivelului de trai al populatiei, asa cum s-a intamplat in timpul Guvernului Boc.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani