Grid star
business capital

VENITURI NEIMPOZABILE PRIN TRANZACTII LA BURSA – Titluri de stat de peste 1 miliard de lei, scoase pe piata. Ministerul de Finante a lansat oferta

Ministerul Finantelor condus de Marcel Bolos (foto) listeaza incepand de luni, 9 octombrie 2023, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) cinci emisiuni de titluri de stat Fidelis in valoare cumulata de aproape 1,5 miliarde lei. Extrem de important, veniturile obtinute nu sunt impozabile.

Finantele au atras 534,8 milioane lei si, respectiv, 191,3 milioane euro (valori insumand aproape 1,5 miliarde lei – 300 milioane euro) prin a treisprezecea oferta primara de vanzare de titluri de stat pentru populatie (FIDELIS) derulata in ultimii patru ani prin sistemele Bursei de Valori Bucuresti. Astfel, valoarea celor 13 runde de finantare derulate in ultimii patru ani a depasit 22 miliarde lei (4,5 miliarde euro).

"Incheiem o noua emisiune Fidelis cu rezultate bune, se pare ca romanii ofera credit titlurilor de stat, care sunt considerate printre cele mai sigure metode de a investi si ofera randamente competitive. De asemenea, sunt si vor ramane neimpozabile”, a declarat ministrul de Finante, Marcel Bolos.

Interes ridicat

Directorul BVB, Adrian Tanase, a declarat ca exista un interes ridicat al romanilor atat pentru alocarea resurselor financiare catre titlurile de stat:

Cele 22 miliarde lei plasate de romani in titlurile de stat Fidelis in ultimii patru ani demonstreaza o atentie mai mare a romanilor la administrarea banilor lor si, totodata, increderea acestora in Statul Roman.Vedem ca sumele plasate in lei sunt aproape egale cu cele in euro, ceea ce arata ca titlurile de stat Fidelis sunt un bun instrument pentru administrarea capitalului de catre romanii care fac primii pasi in lumea investitionala, dar si pentru investitori, in functie de planurile si apetitul lor la risc. Aceste obligatiuni sunt, in general, mai lichide decat alte tipuri de obligatiuni si pot fi cumparate si vandute cu usurinta pe piata secundara, permitand, astfel, investitorilor sa isi acceseze fondurile rapid atunci cand este necesar”.

Caracteristicile titlurilor de stat sunt prezentate in tabelul urmator:

 

 

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani