Grid star
business capital

CODUL FISCAL S-A MODIFICAT – Senatul a votat legea prin care se acorda un bonus de 3% la plata impozitului pentru firmele care nu au datorii. Bonificatia se utilizeaza exclusiv pentru finantarea investitiilor in constructii, dotari, capitalizare, crestere

Senatul a adoptat proiectul pentru completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal care prevede  acordarea unui bonus de 3% la plata impozitului pentru firmele care nu au datorii. Legea initiata de multi parlamentari PNL stabileste ca toti contribuabilii care nu au datorii, platitori de impozit pe profit sau de impozit pe venitul microintreprinderilor, sa beneficieze de un bonus de 3%.

Acordarea bonusului este conditionata de faptul ca beneficiarii sa fi achitat in ultimul an impozitul datorat trimestrial sau in plata anticipata pana la termenele scadente si care la 1 ianuarie 2024 nu inregistreaza obligatii fiscale restante la buget.

Bonificatia acordata se utilizeaza exclusiv pentru finantarea investitiilor in constructii, dotari, capitalizare, cresterea productiei si formarea fortei de munca, respectiv:

– Grupa 1: Constructii;

– Grupa 2: Instalatii tehnice, mijloace de transport, animale si plantatii, precum si pentru sustinerea invatamantului profesional-dual.

Bonificatia de 3% poate fi utilizata de catre contribuabil si pentru cofinantarea unei/unor-investitii mai mari decat valoarea bonificatiei, sub conditia sa faca parte din categoriile de investitii prevazute de prezenta lege.

Initiatorii arata ca Legea 227/2015 privind Codul fiscal a prevazut, pentru scurte perioade de timp, bonificatii pentru contribuabilii persoane juridice. Acestea au fost cuprinse intre 5% si 10% si s-au acordat, in special, pentru plata anticipata a obligatiilor fiscale. Iar impactul bugetar ale acestui tip de masuri a fost pozitiv, ajutand la consolidarea veniturilor fiscale pentru anii in care s-a aplicat.

*Cititi aici proiectul pentru completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal

*Cititi aici expunerea de motive a proiectului pentru completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani