Grid star
business capital

AFLA LA CE FOND DE PENSII ESTI – Solicitarile in aplicatia ASF au crescut cu 26%

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a pus la dispozitia romanilor Aplicatia “Afla la ce fond de pensii esti”, pentru toti cei care vor sa afle la ce fond de pensii administrate privat contribuie. Sistemul fondurilor de pensii administrate privat mai este cunoscut si ca Pilonul II.

Urmare acestui lucru, ASF a inregistrat un numar de 32.826 de solicitari unice in aplicatie. Concret, a fost evidentiata o crestere de aproximativ 26%, in comparatie cu aceeasi perioada a anului 2019.

Aplicatia si-a dovedit utilitatea prin accelerarea interesului contribuabililor fata de sistemul fondurilor de pensii private.

Totusi, in acelasi interval, a fost consemnat un declin de 60% a numarului de interogari efectuate de catre un singur consumator. Explicit, aplicatia nu are un numar limita de interogari, ceea ce sporeste numarul de cereri adresate catre administratori. Acesta putand constitui un dezavantaj pentru autoritate.

Aplicatia este disponibila la adresa www.asfromania.ro, iar media timpului de raspuns este de 4 zile pentru fiecare solicitare in pare.

*Cititi aici mai multe detalii

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani