Grid star
business capital

SCANDAL PE RELANSAREA ECONOMICA: USR SARE LA PNL – Deputatul USR Claudiu Nasui denunta PSD-izarea liberalilor: ”Se reia ideea esuata a domnilor Dragnea si Valcov”

Deputatul USR Claudiu Nasui (foto) critica planul de relansare economica pe care Guvernul Orban urmeaza sa il prezinte oficial miercuri, 1 iulie 2020. Nasui remarca similiaritatea dintre masurile propuse de liberali si cele din programul de guvernare al PSD-ului. De altfel, Claudiu Nasui sustine ca planul PNL nu contine nici macar o masura liberala.

Salvarea de la faliment a corporatiilor, infiintarea unei noi banci de stat sau a unui fond suveran de investitii nu ar fi decat niste idei esuate ale PSD-ului, preluate acum de PNL, arata Nasui. Deputatul USR acuza ca nici o masura propusa de PNL nu este cu adevarat in favoarea romanilor si ca acestia vor avea de suferit de pe urma programului, caci totul s-ar face din banii contribuabililor. ”Statul ne ia in fiecare luna jumatate din salariu. Romania are printre cele mai mari impozitari ale muncii pe salariile mici din toata Europa. Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca apoi ne ia TVA si accize la tot ce cumparam. Tot romanii care muncesc in economia reala vor suporta costurile. Iar pe ei nu-i ajuta nimeni”, afirma Claudiu Nasui.

Deputatul USR precizeaza ca singurul lucru bun din acest plan de relansare ar fi investitiile, dar ele nu reprezinta decat o promisiune repetata ani la rand in prag de alegeri.

Prezentam postarea de pe Facebook a deputatului USR Claudiu Nasui:

”Este chiar trist sa te uiti peste planul de relansare propus de PNL. Practic este o salata plina cu scheme de subventii din banii contribuabililor, combinata cu vesnica ciorba reincalzita a investitiilor in prag de alegeri.

Se reiau si teme vechi precum salvarea de la faliment a unor corporatii din banii romanilor. O idee extrem de proasta pentru Romania, dar extrem de buna pentru corporatii care au facut pierderi si ar vrea sa le verse in contul statului roman.

Se infiinteaza inca o banca de stat. Statul roman avea 2 banci acum un an, a mai cumparat una, iar acum guvernul PNL vrea sa mai infiinteze inca una.

Se reia chiar si ideea esuata a domnilor Dragnea si Valcov a unui fond suveran de investitii. Cand il facea PSD nu era bun. Dar acum ca mana pe robinetul de bani e de la PNL, fondul devine bun. O sa ne spuna ca nu e la fel. De fapt e fix la fel, exact cu aceleasi companii pe care voiau si Dragnea-Valcov sa le puna la capusare.

Din ce bani vom face toate astea? Vorbim de zeci de miliarde de lei. Evident din banii nostri. Statul ne ia in fiecare luna jumatate din salariu. Romania are printre cele mai mari impozitari ale muncii pe salariile mici din toata Europa. Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca apoi ne ia TVA si accize la tot ce cumparam. Tot romanii care muncesc in economia reala vor suporta costurile. Iar pe ei nu-i ajuta nimeni.

Mediul privat autentic, adica acela care nu e bransat la bani publici, nu va beneficia de nimic. Dimpotriva, statul le va lua bani, va face deficit si ii va directiona catre firmele mari. Romanii din economia reala vor fi saraciti iar cei bransati la banii statului vor ramane pe linia de plutire.

Din tot planul PNL singurul lucru bun sunt investitiile. Dar promisiunea aceasta am tot auzit-o de peste 10 ani. Mai ales in prag de alegeri. Fonduri europene nu accesam. Suntem codasii Europei la absorbtia de fonduri absolut gratuite. De ce? Pentru ca la noi, guvernul a preferat sa foloseasca programe corupte si esuate de tip PNDL (program infiintat chiar de Liviu Dragnea). Iar UE nu ne lasa sa ne batem joc de banii lor, asa cum e si normal. Daca vrem sa facem investitii in bataie de joc o facem din banii nostri.

Dar stiti care este cel mai trist lucru? Ca din 32 de pagini de masuri a unui guvern asa-zis liberal, una singura nu este liberala. Niciuna. Nici vorba de vreo reducere fiscala pe munca. Acolo ni se va spune ca nu sunt bani. In schimb sa folosim banii contribuabililor pentru a sustine pierderile corporatiilor straine sunt bani. Nici vorba de vreo reducere a birocratiei. Planul PNL este doar sa luam bani de la unii si sa-i dam la altii, evident prin pixul lor”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani