Grid star
business capital

FONDURILOR DE PENSII AU DAT LOVITURA – S-a anuntat o marire de 32%. Majoritatea investitiilor, in active romanesti

Fondurile de pensii private obligatorii aveau active in valoare de 117,18 miliarde lei, la finalul lunii septembrie, in crestere cu 32,1% fata de nivelul inregistrat la aceeasi data din 2022, potrivit statisticii Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Autoritatea arata, potrivit digi 24, ca investitiile fondurilor de pensii administrate privat s-au realizat intr-un procent de 93% in active romanesti, majoritatea fiind denominate in lei. O mare parte a instrumentelor romanesti sunt reprezentate de titluri de stat sau actiuni listate la BVB, se mentioneaza in raportul ASF.

Titlurile de stat au cea mai mare pondere

Astfel, contributiile incasate in luna septembrie au fost in valoare de 1,07 miliarde de lei, in timp ce contributia medie a fost 266 de lei. La finalul lunii septembrie, titlurile de stat detineau cea mai mare pondere in cadrul activelor, de 75,507 miliarde de lei, respectiv 64,4%. Pe locul doi se aflau actiunile, cu 27,268 miliarde de lei (23,3%), iar pe pozitia a treia obligatiunile corporative, cu 5,964 miliarde de lei (5,1% din total active). Conform ASF, fondurile de pensii private obligatorii aveau 8.089.360 milioane de participanti in septembrie 2023.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani