Grid star
business capital

BANI DE LA STAT PENTRU ALRO SLATINA – 243 milioane lei

Bani de la stat pentru Alro Slatina in cadrul schemei de ajutor pentru consumatorii industriali de energie. 243 milioane lei, atat este suma pe care o va primi de la Guvernul Romaniei compania.

Astfel, primul beneficiar al schemei de ajutor de stat este ALRO Slatina, care asa cum am mai spus a incasat suma de 243 milioane lei. Asta in conditiile in care ALRO Slatina a fost primul mare consumator industrial energointensiv care și-a depus dosarul.

Guvernul Romaniei a aprobat, la finalul lunii mai, o Ordonanta de Urgenta privind o schema de ajutor de stat pentru marii consumatori de energie. Programul de ajutor este implementat dupa modelul aplicat in Statele Membre UE. Mai exact, companiile care activeaza in Romania si se confrunta cu costuri semnificative ale electricitatii fiind expuse la concurenta internationala sunt ajutate de catre statul roman prin schema de ajutor de stat, potrivit unui comunicat emis de Ministerului Economiei Energiei si Mediului de Afaceri, joi, 09 septembrie 2020.

Iata explicatiile ministrului Economiei Virgil Popescu privind banii de la stat pentru Alro Slatina, in cuantum de 243 milioane lei:

“Am promis in perioada situatiei de urgenta ca voi face tot ce este posibil pentru a ajuta si pentru a sprijini industria romaneasca sa-si pastreze competitivitatea, atat in contextul pandemiei de coronavirus, cat si in contextul complicat al unei piete globale tot mai solicitante. Iata ca astazi se vad roadele masurilor luate de Guvernul Romaniei si promisiunea pe care am facut-o incepe sa fie indeplinita. Primul mare consumator industrial energointensiv a beneficiat deja de plata a circa 243 de milioane de lei, iar in perioada care vine vor fi solutionate, si platite, dosarele urmatorilor mari consumatori. Ordonanta pe care am aprobat-o in luna mai permite sutinerea a 15 ramuri din industria Romaniei. Vorbim despre producatori care au angajati direct si pe orizonatala economiei peste 100.000 de angajati. Am reusit sa evitam riscul urias de relocare si am reusit sa aducem din nou, pentru prima data in ultimii 10 ani, competitivitatea in industria romaneasca. Putem spune, fara sa exageram, ca am salvat industria romaneasca, mai ales dupa ce masurile luate in anii trecuti au dus la marirea pretului energiei electrice, deci au pus in pericol locurile de munca ale acestor salariati”.

* Cititi aici comunicatul integral emis de MEEMA

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani