Grid star
criptomonede

"BALENELE CRIPTO” PUN SUME URIASE IN BITCOIN PE POZITII DE VANZARE – Analistii avertizeaza ca urmeaza o depreciere abrupta a BTC, pana la 14.000 dolari

Presiunea pe pretul Bitcoin va creste in viitorul apropiat, arata datele companiei de analiza CryptoQuant , care a evidentiat recent o serie de indicatori care sugereaza un semnal puternic pentru o noua depreciere abrupta. Unul dintre indicatorii-cheie la care se refera analistii este mutarea facuta de o "balena” Bitcoin, care a transferat zilele trecute peste 5.000 BTC pe o platforma de tranzactionare, dupa o perioada de sapte ani de HODL – timp in care nu a fost semnalata nicio alta tranzactie de la adresa portofelului sau cripto.

Gilda Popa

In ultimele luni, activitatile "balenelor” - termen folosit in comunitatea cripto pentru a denumi marii detinatori de Bitcoin (peste 1000 BTC) - au crescut chiar inainte de deprecierea Bitcoin sub nivelul psihologic de 20.000 dolari – care a avut loc in iunie 2022. Datele CryptoQuant arata ca, in aceeasi perioada, din ce in ce mai multe adrese BTC inactive anterior sunt "resuscitate”. Numai in luna august 2022, un investitor a mutat 5000 BTC de la o adresa inactiva timp de sapte ani, ceea ce inseamna ca marii detinatori de Bitcoin se asteapta la o noua depreciere a pretului si se pregatesc de exit. De obicei, o astfel de miscare este considerata primul semn de capitulare in randul investitorilor, comenteaza cryptopotato.com. Aceasta cu atat mai mult cu cat in ultimele luni adrese cu zeci de mii de BTC (echivalentul a sute de milioane de euro) au devenit active.

"Faptul ca detinatorul pe termen lung a mutat BTC inseamna ca va exista o miscare neobisnuita a pretului in viitor”, arata analistii CryptoQuant.

Mutarea a zeci de mii de BTC intr-o perioada scurta declanseaza astfel o presiune enorma asupra pietei. Acestea fiind spuse, aceste transferuri ar putea face, de asemenea, parte dintr-o redistribuire a fondurilor cripto.

"$BTC - nu cumparati bitcoin acum. Asteptati comentariile mele, voi posta in curand, acum btc nu este bine. Asteptam 15K (n.r. pragul de 15.000 dolari) ca sa putem incepe (n.r. un nou raliu Bitcoin) in 2023 - va fi un an bun pentru toti”, comenteaza un internaut cu pseudonimul Pablo Escobar pe chat-ul CoinMarketCap.

Active majore, cum ar fi Bitcoin si Ethereum, au scazut sub 19.000 USD si, respectiv, 1.300 USD la inceputul saptamanii, iar miercuri, 21 septembrie, au reusit sa recupereze acest prag, cu eforturi vizibile de a-l mentine.

DataDash: Bitcoin se indreapta catre 14.000 de dolari

Nicholas Merten – un analist cripto si fondator al companiei DataDash – a sustinut, la randul sau, ca Bitcoin va scadea la 14.000 de dolari dupa ce a scazut sub 19.000 de dolari in weekend.

Analistul a citat atat factori tehnici, cat si macroeconomici, inclusiv un indicator pe care el il numeste "absolut defavorabil” pentru pretul Bitcoin, relateaza cryptopotato.com.

Intr-un videoclip publicat luni, 19 august, Merten a subliniat ca media mobila de 200 de saptamani (WMA) a Bitcoin s-a transformat intr-un nivel de rezistenta (n.r. pentru cresterea pretului), mai degraba decat intr-un suport. Criptomoneda principala a ramas aproape intotdeauna peste medie de-a lungul existentei sale, cu coborari rare sub medie, care au marcat minime ciclice.

Cu toate acestea, Bitcoin si pietele cripto au scazut sub acest nivel in timpul prabusirii pietei cripto din iunie, care a dus Bitcoin la 17.600 USD. De atunci, s-a situat in limita de 20.000 dolari, cu un varf de 23.000 dolari in august.

Avand in vedere incapacitatea sa de a reveni peste acest nivel, analistul a sustinut ca Bitcoin se afla acum pe "un teritoriu neexplorat”.

"Nu am vazut vreodata aceste circumstante pentru Bitcoin. De obicei, pretul scade sub mediile mobile saptamanale, din cauza investitorilor care capituleaza (n.r. care vand)”, a spus el.

Potrivit analistului, urmatorul prag minim al criptomonedei ar putea fi aproape de 14.000 USD. Acest lucru ar marca o corectie de 80% fata de maximul istoric, similar cu ciclurile descendente (n.r. ale pretului) anterioare. Merten a adaugat ca investitorii ar trebui sa ia in considerare posibilitatea unei scaderi si mai abrupte la 10.000 de dolari. In 21 septembrie, Bitcoin se tranzactioneaza putin peste 19.000 dolari, in scadere cu peste 5% in ultimele 7 zile.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani