Grid star
eveniment

BANI PENTRU GENII – Ministerul Educatiei ofera stimulente financiare elevilor de nota 10 (Document)

Initiativa laudabila a ministerului Educatiei, care vrea sa recompenseze financiar geniile Romaniei. Este vorba despre elevii care au luat nota zece la evaluarea nationala si la bacalaureat.

Astfel, potrivit proiectului de lege, se acorda 2.000 lei pentru cei care au luat nota maxima la evaluare, si 5.000 de lei la bacalaureat.

Potrivit expunerii de motive, scopul proiectului de act normativ consta in sustinerea activitatii de inalta performanta din invatamantul preuniversitar. Se arata ca in 2023, 92 absolventi de liceu au obtinut media 10 la examenul de bacalaureat (78 la examenul national bacalaureat si 14 la examenul de bacalaureat german), sesiunea iunie-iulie 2023, iar 466 absolventi de clasa a VIII-a au obtinut media 10 la evaluarea nationala:

Rezultate de top

"Tinand cont ca este vorba de tineri absolventi de gimnaziu, respectiv de liceu cu rezultate remarcabile la invatatura, care au toate sansele sa continue sa obtina performante in invatamantul liceal, respectiv in invatamantul universitar, apreciem ca li se poate oferi un stimulent financiar care sa fie util in dezvoltarea lor ulterioara, in domeniul profesional si personal. In contextul mentionat anterior, apreciem ca performanta lor este exceptionala si merita evidentiata, stimulata si celebrata. Acest lucru constituie un semn de apreciere pentru rezultatele lor si o invitatie catre intreaga populatie scolara la un invatamant de performanta inalta”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani