Grid star
criptomonede

BINANCE OBTINE PRIMA VICTORIE DUPA PROBLEMELE INTAMPINATE IN UE – Cea mai mare bursa cripto la nivel global a castigat o licenta operationala in Dubai

Binance, cea mai mare bursa cripto la nivel global, a castigat o licenta operationala in Dubai, aceasta fiind a treia etapa din cei patru pasi necesari pentru a oferi clientilor acces la toate tipurile de operatiuni cripto in aceasta jurisdictie. Astfel, utilizatorii eligibili din Dubai vor putea acum sa acceseze servicii autorizate, potrivit unui comunicat al companiei cripto. Aceasta este prima victorie importanta a Binance, dupa ce planurile sale de a se extinde in Europa s-au lovit de probleme in relatia cu autoritatile de reglementare din Germania, Belgia, Olanda si Franta, asa cum a relatat anterior Lumea Banilor.

Gilda Popa

Astfel, Binance va oferi inclusiv servicii de exchange cripto – fiat in Dubai incepand de la 1 august, dupa ce a indeplinit conditiile prealabile de la primirea unei licente pregatitoare in septembrie 2022 si pana in prezent, a anuntat compania. Acum, compania anunta obtinerea unei licente operationale si deschiderea unei subsidiare in metropola din Emiratele Arabe Unite.

Binance este prima bursa cripto din lume care a obtinut o licenta MVP operationala de la Autoritatea de Reglementare a Activelor Virtuale (VARA) din Dubai.

Utilizatorii care se califica vor putea acum sa acceseze servicii reglementate de active virtuale in Dubai in conformitate cu standardele VARA de protectie a investitorilor si de asigurare a pietei.

Aceasta realizare confirma angajamentul Binance de a construi o platforma de exchange cripto conforma legislatiei, in colaborare cu autoritatile locale de reglementare”, a anuntat compania cripto pe blogul oficial.

Utilizatorii din Dubai vor putea schimba activele cripto in monede fiat si viceversa

Anul trecut, Binance a primit o licenta Minimal Viable Product (MVP) de la Autoritatea de Reglementare a Activelor Virtuale (VARA) din Dubai, acest lucru permitandu-i sa deschida un cont bancar national pentru a pastra fondurile clientilor la nivel local, sa opereze o platforma de exchange cripto si sa ofere servicii de plati si servicii de custodie.

"Trecerea de la licenta provizorie, acordata in 2022, la o licenta operationala MVP, inseamna ca utilizatorii eligibili din Dubai vor putea acum sa acceseze serviciile autorizate, inclusiv capacitatea de a converti in siguranta activele virtuale in fiat in conformitate cu standardele desemnate de VARA si cu Grupul interguvernamental de actiune financiara”, au precizat reprezentantii Binance pe blog.

Binance se pregateste sa intre in Japonia

Dubai are un proces de licentiere in patru etape, iar Binance a trecut acum trei dintre aceste etape, ramanand sa obtine licenta pentru Produsul Full Market (FMP), pentru care compania va deveni eligibila dupa o perioada in care va dovedi conformitatea cu toate regulile stabilite prin legislatie.

Victoria Binance in Dubai vine in momentul in care compania cripto se pregateste sa intre din nou in Japonia dupa ce s-a confruntat cu esecuri in Germania, Austria, Belgia si Olanda. Asa cum a relatat zilele trecute Lumea Banilor, compania a confirmat, intr-o declaratie obtinuta de CoinTelegraph ca renunta la solicitarea sa de licentiere in Germania, la aproape o luna ce publicatia germana Forward Finance a obtinut rapoartele din care rezulta ca Autoritatea Federala de Supraveghere Financiara din Germania (BaFin) i-a respins solicitarea. De asemenea, Olanda si Belgia i-au cerut in iunie 2023 sa isi sisteze operatiunile, in timp ce bursa cripto se confrunta cu acuzatii de spalare de bani in Franta.

Bratul american al Binance a fost, de asemenea, dat in judecata de autoritatile de reglementare din SUA. Lumea Banilor a detaliat anterior care sunt acuzatiile cu care se confrunta bursa cripto in SUA si stadiul in care se afla procesele cu autoritatile americane.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani