Grid star
punguta cu doi bani

BNR prezinta realitatea nefardata: economia se scufunda

Din fericire, Romania inca are institutii indiferente la fanfaronada regimurilor politice care se bat cu caramida-n piept in legatura cu felul in care impulsioneaza ele economia.

O astfel de institutie care le ofera dusuri reci guvernantilor este Banca Nationala a Romaniei. Marti, 13 aprilie 2021, BNR a publicat cifre crancene: deficitul de cont curent a ajuns de aproape patru ori mai mare in ianuarie si februarie 2021 fata de primele doua luni din 2020.

Iar situatia risca sa devina inca si mai sumbra, cata vreme regimul PNL-USR-PLUS nu sustine in mod real economia romaneasca, avertizeaza economistul Cristian Socol.

Iata postarea lui Socol de pe Facebook:

Deficitul de cont curent a explodat, fiind de aproape 4 ori mai mare decat cel inregistrat in aceeasi perioada din 2020. Finantarea lui se face nesanatos, nesustenabil.

'Deficitul contului curent al balantei de plati a crescut cu 277,49% in primele doua luni ale acestui an, la 1,627 miliarde de euro, comparativ cu cel din perioada similara din 2020, de 431 de milioane de euro', conform unui comunicat al Bancii Nationale a Romaniei.

In conditiile inexistentei unui program de masuri de stimulare a productiei in Romania, deficitul balantei comerciale se adanceste substantial ceea ce duce la majorarea deficitului de cont curent, cresterea datoriei externe, un necesar de finantare mai ridicat si austeritate si taxe mai mari in viitor. Creste presiunea si pe deprecierea leului. Romanii contribuie din ce in ce mai mult la cresterea economica din alte tari si implicit la revenirea economica mai rapida a acestora. #fabricatinRomania nu exista.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani