Grid star
banci

BNR SCOATE LINGOUL DE AUR DIN SEIF – Se intampla luni

Banca Nationala a Romaniei condusa de Mugur Isarescu scoate din seif un lingou de aur. BNR organizeaza in perioada 18-19 aprilie 2022, in intervalul 11:00 – 18:00, „Zilele portilor deschise la BNR”. La implinirea a 142 de ani de la infiintare, BNR deschide vizitatorilor Palatul Vechi din Bucuresti, precum si sucursale regionale si agentii ale bancii centrale din teritoriu.


Cei interesati vor avea acces in Palatul Vechi al Bancii Nationale, situat in Centrul Vechi din Bucuresti, cu intrare din Str. Lipscani, nr. 25. Publicul larg va avea ocazia sa admire noile amenajari din cadrul expozitiei permanente a Muzeului BNR, inclusiv un lingou de aur din rezerva bancii centrale, precum si doua expozitii temporare: Regele Mihai I – 100 de ani de la nastere (1921-2021) si Ecaterina Teodoroiu – eroina a Primului Razboi Mondial.
Realizata ca o incursiune imaginara in viata monarhului, de la copilarie la senectute, expozitia 100 de ani de la nasterea Regelui Mihai I (1921-2017) prezinta uniformele de maresal care i-au apartinut suveranului, costume populare, artefacte militare, monede, medalii, documente, bancnote etc.

Obiectele Ecaterinei Teodoriu

Prilejuita de lansarea in circulatie, incepand cu 1 decembrie 2021, a bancnotei de 20 lei, expozitia dedicata Ecaterinei Teodoroiu reuneste o parte din obiectele personale ale eroinei (uniforma militara si pe cea de cercetas, casca, ochelarii, alte efecte militare), precum si alte exponate, printre care tabloul pe care Camil Ressu i l-a dedicat in anul 1917, rochia de sora de caritate a Reginei Maria, fotografii de epoca.
"Vizitatorii vor avea acces, in egala masura, la informatii referitoare la istoria, arhitectura si identitatea Bancii Nationale a Romaniei si vor primi un set de materiale promotionale cu imagini si informatii succinte despre fondatorul bancii, Eugeniu Carada, despre Palatul Vechi al BNR si istoria monedei nationale.
Astfel, in zilele de 18-19 aprilie a.c., publicul larg poate vizita sediul istoric al BNR, precum si sucursalele regionale Cluj, Constanta, Dolj, Timis si Iasi si agentiile BNR din Arges, Brasov, Bihor, Buzau, Gorj, Maramures, Sibiu si Suceava, anunta BNR.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani