Grid star
camere de comert

CAMERA DE COMERT SPRIJINA ECONOMIA - Departamentul de Comert al SUA anunta o misiune economica la Bucuresti, organizata cu sprijinul CCIR

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban  (foto centru) si secretarul general al CCIR, Ovidiu Silaghi, au participat in 13 octombrie 2023 la o intalnire oficiala cu directorul Biroului pentru Europa Centrala si de Sud-Est al Departamentului de Comert al Statelor Unite ale Americii (SUA), Doreen Parekh.

In cadrul acestei intalniri au fost abordate subiecte cu privire la cooperarea comerciala dintre cele doua state, pe de o parte, si colaborarea dintre CCIR si Departamentul de Comert al SUA, pe de alta parte, in cadrul dezvoltarii componentei economice a parteneriatului strategic bilateral.

Colaborare de nota 10

"CCIR are o relatie de colaborare stransa cu Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucuresti si, implicit, cu Departamentul de Comert al SUA, dezvoltand de-a lungul timpului o serie de proiecte comune in sprijinul comunitatii de afaceri din Romania. Select USA, programul destinat companiilor romanesti interesate sa-si extinda operatiunile pe piata americana, este numai unul dintre exemple, iar faptul ca Romania a avut o prezenta absolut impresionanta la precedentul Summit de Investitii Select USA reprezinta rezultatul acestui efort comun. Misiunea noastra este de a sprijini internationalizarea business-ului romanesc si de a trece si la etapa de export de servicii. Vreau sa asigur Departamentul de Comert al SUA de tot suportul CCIR in dezvoltarea proiectelor comune, suport pe care il vom oferi neconditionat ca si pana acum”, a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.

Proiecte pentru Romania

"CCIR si-a dovedit de-a lungul timpului relevanta in ceea ce priveste sprijinirea companiilor americane interesate sa dezvolte proiecte mari in Romania, iar Departamentul de Comert al SUA considera organizatia dumneavoastra un adevarat partener al oamenilor de afaceri americani. In acest sens, in luna noiembrie a acestui an ne dorim ca impreuna cu CCIR sa organizam, la Bucuresti, o misiune economica la care sa participe peste 20 de companii din SUA, interesate sa investeasca in Romania.

CCIR dispune de toate resursele pentru ca acest eveniment sa devina unul de succes pentru antreprenorii din ambele state", a declarat directorul Biroului pentru Europa Centrala si de Sud-Est al Departamentului de Comert al Statelor Unite ale Americii (SUA), Doreen Parekh.

 

 

 

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani