Grid star
companii

CARDURI CONTACTLESS LA METROU - Cine sunt primii beneficiari

S-au introdus cardurile contactless la metrou, iar primii beneficiari sunt elevii si studentii.

Metrorex informeaza ca in cadrul modernizarii sistemului de taxare, se introduc noile carduri contactless pentru accesul la metrou. Acest proces se desfasoara in mod etapizat in perioada imediat urmatoare.

Astfel, Metrorex va incepe distribuirea acestor carduri contactless pentru abonamentele lunare elevi/studenti in casieriile speciale din urmatoarele statii de metrou:

• Universitate - incepand cu 24.12.2020;
• Piata Unirii - incepand cu 28.12.2020;
• Piata Unirii 2 - incepand cu 29.12.2020;
• Gara de Nord 1 - incepand cu 30.12.2020.

Din luna ianuarie 2021, cardurile contactless vor putea fi procurate de elevi si studenti de la casele speciale, urmand ca pana la sfarsitul primului trimestru toate categoriile de calatori sa beneficieze de noul card prin intermediul tuturor casieriilor din reteaua de metrou:

"Mentionam ca sistemul modern de acces integrat la nivelul fiecarei porti de acces permite mai multe modalitati alternative de acces, respectiv cu cartela magnetica, cu cardul bancar contactless si cu noul card contactless Metrorex.

Modul de utilizare al noului card contactless este simplu si intuitiv. Astfel, calatorii trebuie sa apropie cardul contactless de pictograma contactless existenta la nivelul portii de acces dupa care vor primi mesajul de 'Acces liber'.

Precizam ca eliberarea abonamentelor pentru elevi/studenti se poate face doar in baza Legii educatiei nationale 1/2011 si HG 42/2017. Abonamentul lunar pentru elevi este gratuit, iar cel pentru studenti are reducere 50%".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani