Grid star
banci

CINE SE AUTENTIFICA BIOMETRIC DEPARTE AJUNGE - Banca Transilvania lanseaza o noua aplicatie menita sa reduca timpul cumparaturilor efectuate in regim online: Aplicatia BT Pay

Banca Oamenilor Intreprinzatori (Banca Transilvania) lanseaza un nou serviciu dedicat clientilor sai: BT Pay. Aplicatia are mai multe beneficii. Unul dintre ele este acela ca utilizatorii ei au posibilitatea de a face cumparaturi prin autentificare biometrica (amprenta, recunoastere faciala) sau prin deblocarea telefonului.

Noua aplicatie (BT Pay) poate fi instalata pe aparatele cu sistem de operare Android care nu au incorporata tehnologie NFC (Near Field Communication sau comunicare in camp apropiat). Mai accesibil spus, NFC este un standard de comunicare wireless care permite dispozitivelor care au aceasta functie sa comunice intre ele prin unde radio, prin simpla lor apropiere la o distanta mai mica de 10 cm.

Iata pasii pentru efectuarea unei plati cu succes:

- Finalizarea comenzii online prin alegerea produselor dorite;

- Completarea datelor cardului, detalii care pot fi preluate si din BT Pay / Detalii card;

- Deschiderea unei pagini securizate prin care se asteapta confirmarea platii;

- Primirea pe telefon a unei notificari care cuprinde ultimele 4 cifre din cardul cu care se face plata, denumirea comerciantului si suma care trebuie platita;

- Accesarea notificarii si conformarea platii cu amprenta sau prin metoda de deblocare a telefonului;

- Revenirea pe pagina magazinului online si urmarirea finalizarii comenzii, dupa cum este relatat in comunicatul emis de Banca Transilvania, joi, 30 iulie 2020.

Oana Ilas, Director Executiv Retail Products Management & Development, Banca Transilvania, a declarat:

“Lansarea noului mod de confirmare a platilor online cu BT Pay este o continuare a dezvoltarilor pe care le-am facut pana acum in aplicatie, care devine astfel o experienta completa de plata. As aminti cea mai importanta dintre acestea, cu atat mai mult cu cat a fost lansata in aprilie, pentru sustinerea bankingului de la distanta: cardul digital, datorita caruia clientii BT Pay au acces la bani inainte de a intra in posesia cardului fizic, dar si la detalii precum numarul cardului, data expirarii si CVV. Prin modalitatile noi de confirmare a platilor online, dar si cu toate aceste informatii la indemana, pe telefon, tranzactiile online sunt mai rapide pentru clienti, fie ca e vorba de cumparaturi sau de plata utilitatilor, taxelor si impozitelor.”

Redam comunicatul publicat de BT, joi, 30 iulie 2020:

“Banca Transilvania inlocuieste modalitatea de autentificare a platilor online ale clientilor care folosesc aplicatia BT Pay, asa incat in loc de autentificarea prin cod primit prin SMS, valabila pana acum, utilizatorii vor putea face cumparaturi prin autentificare biometrica (amprenta, recunoastere faciala) sau folosind metoda de deblocare a telefonului.
Facilitatea este implementata gradual de banca, iar activarea posibilitatii de a confirma platile online se face automat, la urmatoarea actualizare a aplicatiei.

Lansarea noului mod de confirmare a platilor online cu BT Pay este o continuare a dezvoltarilor pe care le-am facut pana acum in aplicatie, care devine astfel o experienta completa de plata. As aminti cea mai importanta dintre acestea, cu atat mai mult cu cat a fost lansata in aprilie, pentru sustinerea bankingului de la distanta: cardul digital, datorita caruia clientii BT Pay au acces la bani inainte de a intra in posesia cardului fizic, dar si la detalii precum numarul cardului, data expirarii si CVV. Prin modalitatile noi de confirmare a platilor online, dar si cu toate aceste informatii la indemana, pe telefon, tranzactiile online sunt mai rapide pentru clienti, fie ca e vorba de cumparaturi sau de plata utilitatilor, taxelor si impozitelor.” – Oana Ilas, Director Executiv Retail Products Management & Development, Banca Transilvania.

Pasii necesari pentru o plata online:

Finalizarea comenzii online prin alegerea produselor dorite;

Completarea datelor cardului, detalii care pot fi preluate si din BT Pay/Detalii card;

Deschiderea unei pagini securizate prin care se asteapta confirmarea platii;

Primirea pe telefon a unei notificari care cuprinde ultimele 4 cifre din cardul cu care se face plata, denumirea comerciantului si suma care trebuie platita;

Accesarea notificarii si conformarea platii cu amprenta sau prin metoda de deblocare a telefonului;

Revenirea pe pagina magazinului online si urmarirea finalizarii comenzii.

Aceasta modalitate de autentificare a platilor este in conformitate cu Directiva privind Serviciile de Plata PSD2, respectand cerintele cu privire la autentificarea stricta a clientilor.

3D Secure este un standard international de securitate pentru plati online, pentru protectia suplimentara a clientilor cu card si reducerea fraudelor din e-commerce.

O alta noutate cu care vine BT Pay pentru a putea fi accesat de un numar cat mai mare de clienti, in special in contextul lansarii confirmarii platilor online prin aplicatie, este ca aplicatia poate fi descarcata inclusiv pe telefoane cu sistem de operare Android care nu au incorporata tehnologie NFC. Utilizatorii vor avea la dispozitie toate functionalitatile aplicatiei, mai putin plata contactless cu telefonul la POS-ul comerciantilor, care necesita functia NFC.”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani