Grid star
punguta cu doi bani

Clotilde Armand, tinuta in rafale: „Sectorul 1 ramane scena de circ si scandaluri. Pe banii si nervii oamenilor”

Primareasa USR a Sectorului 1, Clotilde Armand (foto), continua sa fie tocata in bucati marunte de catre fostii aliati politici. Ne referim la membrii PNL Sector 1, in frunte cu deputatul Sebastian Burduja, care o acuza de lipsa de transparenta in Consiliul Local S1 si de faptul ca sparge bani pe procese impotriva Romprest, concomitent cu ignorarea bugetului pentru dezvoltare.

Astfel, in timp ce aloca numai 4,7% din bugetul Sectorului 1 pentru dezvoltare, Clotilde Armand isi permite sa arunce in stanga si-n dreapta cu bani pentru cele 23 de procese cu firma de salubritate, ii reproseaza liberalii. „Nu sunt 2 procese, ci 23 – un numar care poate fi aproape de ceea ce se numeste abuz de drept”, comenteaza Burduja.

Iata comunicatul complet al PNL Sector 1:

Doar 4,7% din bugetul pentru dezvoltare. Atat s-a cheltuit la Sectorul 1 in primele sase luni ale anului. Desi ar trebui sa fim un reper national de proiecte si investitii, de grija la nevoile oamenilor si viziune pe termen lung, prioritatile Primariei S1 raman circul si scandalurile interminabile, zecile de procese, toate fiind o tactica de a distrage atentia de la incompetenta si de la adevaratele probleme ale comunitatii.

In sedinta de Consiliul Local convocata astazi, de la ora 12.00, pe ordinea de zi suplimentara sunt incluse doua proiecte de HCL din care aflam ca si ADP are nevoie de servicii juridice externe, dar si ca mai sunt 23 de procese cu operatorul de salubritate, aflate in diferite stadii de judecata pentru care executivul a considerat ca nu are nevoie de imputernicirea Consiliului pentru a il reprezenta in instanta. Asta dupa ce primarul Clotilde Armand a criticat virulent Consiliul pentru afirmatiile ca nu avea nevoie de imputernicire, de fapt considerase acelasi lucru in 23 de procese pe care le-a demarat.

Partidul National Liberal filiala Sector 1 sustine orice demers in justitie, cat timp urmareste interesul cetatenilor si salvarea risipei banului public, dar nu fara sa stie exact toate detaliile. Consilierii PNL Sector 1 vor solicita din nou, in sedinta de astazi, prezentarea de rapoarte detaliate pentru fiecare proces in parte, inainte de a lua orice decizie de mandatare. Mai ales ca nu sunt 2 procese, ci 23 – un numar care poate fi aproape de ceea ce se numeste abuz de drept. Este cat se poate de evident ca nu se poate acorda un cec in alb, fara sa stim in ce intram si care este stadiul acestor demersuri”, a declarat Sebastian Burduja, presedinte PNL Sector 1.

Reamintim ca in sedinta de Consiliu Local din 24 iunie, primarul a fost imputernicit sa deruleze actiuni de verificare a operatorului de salubritate, dar a trecut mai bine de o luna si nu a vazut nimeni vreun demers in acest sens. De asemenea, acelasi primar care se lauda cu raportul Ministerului Finantelor care invoca un prejudiciu de peste 243 milioane de lei, care trebuie recuperat. Care sunt demersuri facute in acest scop? Cand va fi gata HCL-ul pentru actiunea clara de recuperare a acestor prejudicii? Care sunt prioritatile primarului si a avocatului care pierde proces dupa proces?

Proiectele si amendamentele PNL pentru sedinta de astazi (n.r. marti, 3 august 2021)

Ordinea de zi este completata de o serie de proiecte cel putin indoielnice, prin care solicitam in administrare, de la Capitala, diverse parcuri si strazi. Spunem indoielnice pentru ca aceste solicitari se bat cap in cap cu declaratiile primarului cum ca nu ar fi bani in buget si cu realitatea in care nu plateste facturile furnizorilor. Mai mult, in loc sa se concentreze pe proiectele asumate si de care sectorul are nevoie, pe scoli, crese, amenajarea spatiilor care sunt administrate de sector, primarul cere de la Capitala parcuri incluse de primarul general in PNRR. Care este logica in aceasta abordare?

Mai mult decat atat,consilierii PNL vor depune, in sedinta de astazi, proiecte si amendamente care sa normalizeze si sa aduca aproape de oameni si de nevoile lor activitatea primariei. Astfel, avem pe ordinea de zi un proiect PNL ce prevede extinderea modelului danez la cresele si gradinitele din Sectorul 1, dupa rezultate remarcabile in centrele de zi in care functioneaza momentan, dar si o serie de amendamente la propunerea de HCL care deschide curtile si terenurile de sport – necesare pentru ca acest proiect sa fie de folos tuturor locuitorilor din sector, nu doar selectiv”, a mai explicat Burduja.

Proiectul „extinderea conceptului de educatie RODACIE (modelul danez) in cresele si gradinitele din Sectorul 1” consta in diseminarea la nivel sectorial a cunostintelor, informatiilor si rezultatelor elocvente obtinute in urma aplicarii si adaptarii pedagogiei daneze in Romania, prin formarea personalului angajat in crese si gradinite, in vederea dezvoltarii competentelor in domeniul educatiei timpurii. Astfel, 168 de persoane angajate in centrele din subordinea DGASPC Sector 1 si 17 persoane angajate in gradinitele 206 si 97 vor urma sesiuni de formare in educatie si coaching, daca acest proiect va fi aprobat.

In ceea ce priveste proiectul de hotarare privind aprobarea Regulamentului pentru accesul si modul de utilizare a curtilor si terenurilor de sport in aer liber ale unitatilor de invatamant preuniversitar de stat aflate in administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti, amendamentele consilierilor PNL clarifica o serie de aspecte, cele mai importante fiind:

Accesul va fi permis tuturor cetatenilor, nu doar celor pana in 18 ani – cum prevedea, in mod discriminatoriu, proiectul initial.

Primaria va fi obligata sa asigure paza permanenta a tuturor unitatilor de invatamant.

Executia bugetara de nici 5% pe investitii, intr-un sector cu atat de multe nevoi, spune totul despre cum se face administratie la sectorul 1. La fel si rarele proiecte propuse pe ordinea de zi ale sedintelor, printre scandaluri si procese, facute pe genunchi si doar ca sa poata fi enumerate apoi in postari laudaroase. Asa cum am demonstrat pana acum, echipa PNL sustine orice demers de recuperare de prejudicii sau actiuni in instanta, cat timp respecta legea. Dar e momentul, dupa aproape un an de razboaie, ca primarul sa lase avocatii si instantele sa isi faca treaba si sa se concentreze pe adevaratele nevoi: INVESTITII, DEZVOLTARE, PROIECTE. Administratie, nu circ”, a conchis Sebastian Burduja”.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani