Grid star
antreprenoriat

CONECTAREA CASELOR DE MARCAT LA SISTEMUL ELECTRONIC AL ANAF – Agentia anunta cand expira termenul. Ce amenzi risca cei care nu se conformeaza

Contribuabilii mici si mijlocii trebuie sa isi conecteze aparatele de marcat electronice fiscale (AMEF) la sistemul informatic national de supraveghere si monitorizare a datelor fiscale al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) pana in 30 noiembrie 2021, institutia precizand ca termenul limita nu va fi prelungit.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala informeaza operatorii economici, contribuabili mici si mijlocii, care au obligatia utilizarii aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF), ca 30 noiembrie 2021 este termenul limita de conectare la sistemul informatic national de supraveghere si monitorizare a datelor fiscale al ANAF.
Nerespectarea obligatiei de a asigura conectarea la distanta a AMEF, in vederea transmiterii de date fiscale catre ANAF, constittuie contraventie si se sanctioneaza cu amenda intre 8.000 si 10.000 lei.

Iata anuntul ANAF:

"Agentia Nationala de Administrare Fiscala informeaza operatorii economici, contribuabili mici si mijlocii, care au obligatia utilizarii aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF), conform art. 1 alin. 1 din O.U.G. nr. 28/1999, ca 30 noiembrie 2021 este termenul-limita de conectare a AMEF la sistemul informatic national de supraveghere si monitorizare a datelor fiscale al ANAF. Acest termen nu va fi prelungit.
Asa cum am anuntat, in perioada imediat urmatoare, structurile abilitate de control vor intreprinde actiuni de verificare cu privire la indeplinirea obligatiei de a asigura conectarea la distanta a AMEF in vederea transmiterii de date fiscale, prevazuta la art. 3/1 alin. (4) din O.U.G. nr. 28/1999, pentru operatorii economici al caror termen-limita de conectare a AMEF a ajuns la scadenta.
Prin exceptie, potrivit art. 3 alin. (2) din OPANAF nr .435/25.03.2021, operatorii economici care utilizeaza aparate de marcat electronice fiscale instalate in zone nedeservite de retele de comunicatii electronice au obligatia completarii si transmiterii unei declaratii pe propria raspundere (Formularul F4110), prevazute in Anexa nr. 2 la ordinul mentionat.
Nerespectarea obligatiei de a asigura conectarea la distanta a AMEF, in vederea transmiterii de date fiscale catre ANAF, constittuie contraventie si se sanctioneaza cu amenda intre 8.000 si 10.000 lei, in conformitate cu prevederile art. 10 lit. ff), coroborate cu prevederile art. 1 alin. (1) lit. j), din O.U.G. nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani