Grid star
eveniment

CONFIRMARE PRIVIND IMPOZITAREA MULTINATIONALELOR – Masura propusa: "In cazul in care impozitul de 16% pe profit este mai mic decat 1% din veniturile companiei, atunci se va plati 1% din venituri”

Dupa senatorul PSD Daniel Zamfir (click aici pentru a citi), un alt parlamentar social-democrat anunta impozitarea multinationalelor. Este vorba despre deputatul social-democrat Laurentiu Daniel Marin, care declara ca toate firmele care obtin profit in Romania trebuie sa plateasca un impozit.

Potrivit acestuia, PSD va introduce in pachetul de masuri pentru echilibrarea fiscala o masura care combate comportamentul unor companii multinationale de a-si exporta profiturile in afara tarii. Marin precizeaza intr-o declaratie postata pe site-ul Camerei Deputatilor ca toate firmele care obtin profit in Romania trebuie sa plateasca un impozit corespunzator in Romania. Iar aceasta masura se va regasi in forma finala a actului normativ care va reglementa modificarile fiscale:

"Masura propusa prevede ca, in cazul in care impozitul de 16% pe profit este mai mic decat 1% din veniturile companiei, atunci se va plati un impozit de egal cu 1% din venituri”.

Iata anuntul facut de Laurentiu Daniel Marin

"Asa cum a promis Partidul Social Democrat, vom introduce in pachetul de masuri pentru echilibrarea fiscala o masura care combate comportamentul unor companii multinationale de a-si exporta profiturile in afara tarii.

Astfel, toate firmele care obtin profit in Romania trebuie sa plateasca un impozit corespunzator in tara noastra! Aceasta masura se va regasi in forma finala a actului normativ care va reglementa modificarile fiscale.

Schema utilizata ani la rand

Masura propusa de PSD prevede ca, in cazul in care impozitul de 16% pe profit este mai mic decat 1% din veniturile companiei, atunci se va plati un impozit de egal cu 1% din venituri.

Astfel, companiile care de ani de zile declarau pierderi sau profituri mult diminuate in Romania, ca urmare a deducerii unor cheltuieli catre alte firme din afara tarii, dar de regula din acelasi grup, vor trebui sa plateasca un impozit de cel putin 1% din incasarile pe care le au in tara noastra.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani