Grid star
eveniment

PIERDERILE CAUZATE DE DEZASTRELE NATURALE - Cea mai mare societate de reasigurare la nivel global face bilantul

In anul 2021, dezastrele naturale au cauzat pierderi totale de 280 miliarde dolari, din care doar aproximativ 120 miliarde dolari au fost asigurate, Conform Munich Re, cea mai mare societate de reasigurare la nivel global, arata Autoritatea de Supraveghere Financiara.


Alături de 2005 și 2011, anul 2021 s-a dovedit a fi al doilea cel mai costisitor de-a lungul timpului pentru sectorul asigurărilor (anul record 2017: 146 miliarde de dolari, ajustati in functie de inflatie)- pierderile totale din dezastrele naturale s-au plasat la un nivel ridicat comparativ cu evolutiile pana in prezent (anul record 2011: 355 miliarde. dolari).

Inundatii

Uraganul Ida a fost cel mai costisitor dezastru natural al anului, cu pierderi totale de 65 miliarde dolari, din care doar 36 miliarde au fost asigurate. In Europa, inundatiile dupa precipitatiile extreme au provocat pierderi de 54 miliarde dolari SUA (46 miliarde euro), cel mai costisitor dezastru natural inregistrat în Germania. Multe din catastrofele meteorologice se inscriu in consecintele asteptate ale schimbarilor climatice, impunand ca o urgenta cresterea gradului de pregatire pentru pierderi si asigurarea protectiei mediului inconjurator.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani