Grid star
eveniment

NE PASTE O NOUA AUSTERITATE – „Nou acord cu FMI, sute de mii de oameni aruncati pe drumuri si zeci de mii de falimente”

Daca PNL va ramane la guvernare, Romania va fi aruncata intr-o noua criza economica, austeritatea urmand sa fie mai grava decat cea din urma cu un deceniu si sa se soldeze cu sute de mii de oameni aruncati pe drumuri si zeci de mii de falimente – concomitent cu un nou imprumut impovarator de la Fondul Monetar International.

Sumbra ipoteza a fost lansata miercuri, 11 noiembrie 2020, de catre vicepresedintele PSD Gariel Zetea (foto 2), candidat la Camera Deputatilor din partea judetului Maramures.

Vicepresedintele PSD responsabil cu domeniul infrastructurii se a avertizat ca niciuna dintre promisiunile regimului Iohannis-Orban nu s-a indeplinit, premierul Ludovic Orban si ministrul de Finante Florin Citu lasand in schimb in buget o gaura de 26,25 de miliarde de lei – bani care ar fi putut fi folositi atat pentru investitii, cat si pentru cresterea salariilor, a pensiilor si a alocatiilor.

Redam comunicatul complet al lui Gabriel Zetea:

Gabriel Zetea (PSD): 'Guvernul Dreptei Unite va creste TVA daca ramane la guvernare!'

Candidatul PSD Maramures pentru Parlamentul Romaniei, Gabriel Zetea, vicepresedinte PSD national pe domeniul infrastructura, arata ca niciuna dintre planificarile Guvernului Orban – Citu & Compania nu s-a indeplinit, Romania fiind intr-o criza financiara mai grava decat in vremea lui Basescu – Boc. Cu PNL la guvernare, urmeaza un acord cu FMI si o noua perioada de austeritate crancena pentru populatie, cu sute de mii de oameni aruncati pe drumuri si cu zeci de mii de falimente.

'Este evident o gaura uriasa, fara precedent, intre veniturile planificate si cele realizate de Guvernul PNL, care nu mai poate fi acoperita la nesfarsit din imprumuturi, pentru faptul ca plafonul de indatorare aprobat nu permite. Actualul guvern nu stie sau nu poate sa faca altceva decat sa creasca TVA pentru a face rost de bani, fapt anticipat inclusiv de specialistii reputati ai ING. 26,25 de miliarde de lei este diferenta dintre veniturile planificate si cele realizate de penelisti. In procente inseamna o eroare de 7,67%. E rusinos, descalificant, iar datele oficiale sunt fara echivoc. 10,54 miliarde lei gaura la trimestrul I, diferenta intre veniturile programate si executia la trei luni. 7,9 miliarde lei gaura la al doilea trimestru, diferenta intre veniturile programate si executia la sase luni, cu o prima rectificare care a diminuat veniturile. 7,81 miliarde lei gaura la trimestrul III, diferenta intre veniturile programate si executia bugetara la noua luni, cu a doua rectificarea care a diminuat si mai mult veniturile ce fusesera deja anterior. Cele 26,25 miliarde lei gaura la venituri dau masura esecului grav, fara precedent al celui mai incompetent guvern din ultimii 30 de ani. Sunt bani care ar fi putut finanta fara probleme si alocatii si pensii si salarii si investitii', arata presedintele PSD Maramures si candidatul aflat pe prima pozitie pe lista pentru Camera Deputatilor, social-democratul Gabriel Zetea.

Nimic din ce spune sau planifica PNL nu se realizeaza. Realitatea demonstreaza ca erorile sunt repetate si grave atat in combaterea pandemiei, unde se inregistreaza noi si noi recorduri negre, cat si in gestionarea economiei.

'Impreuna ii putem trimite acasa! Sa facem Romaniei un cadou pe 6 decembrie si sa scapam de incompetentii din PNL', a declarat Gabriel Zetea, candidatul PSD Maramures pentru Parlamentul Romaniei”.

comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT MARAMURES, cod mandatar financiar 11200020

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani