Grid star
eveniment

PRIMARIA CAPITALEI A APROBAT TARIFUL UNIC DE PARCARE – S-au adoptat noi masuri. 5 lei pe ora. Promisiuni pentru imbunatatirea circulatiei

Primaria Capitalei a aprobat joi, 22 decembrie 2022, noul tarif de parcare in Capitala. Astfel, soferii vor plati peste tot in Bucuresti 5 lei pe ora.

Dupa expirarea timpului rezervat pentru parcare, se aloca 15 minute gratis pentru efectuarea unei plati noi sau pentru eliberarea locului de parcare.
Potrivit viceprimarului Capitalei, Stelian Bujduveanu, abonamentul zilnic de parcare va costa 30 lei, cel lunar, 500 lei. Riveranii vor plati 50 lei luna si vor putea sa parcheze oriunde in apropierea casei.
Viceprimarul a precizat pe facebook ca Primaria Capitalei va incasa primele venituri - 10.000.000 lei - sub forma de dividende pentru 2022 de la Compania Municipala Parking Bucuresti. Masinile electrice au parcare gratuita.

Iata anuntul lui Stelian Bujduveanu:

Asa cum am promis, astazi a fost aprobat in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti noul Regulament de parcare. In dezbaterea publica pe care am organizat-o pe acest subiect au rezultat masuri noi, care astazi devin regula in Bucuresti:
-Tarif unic parcare 5 lei/ora;
-Nou! dupa expirarea timpului rezervat pentru parcare, se aloca 15 minute gratis pentru efectuarea unei plati noi sau pentru eliberarea locului de parcare;
-Abonament zilnic parcare de 30 lei;
Abonament lunar parcare de 500 lei.

Important! Riveranii vor plati 50 lei luna si vor putea sa parcheze oriunde in apropierea casei. Proiectul a trecut in unanimitate si le multumesc colegilor consilieri generali pentru asta!

Obiectivul pachetului de masuri aprobate este schimbarea mentalitatii oamenilor si constientizarea faptului ca domeniul public apartine tuturor.
Parcarea este un serviciu public si trebuie sa fie accesibil tuturor, dar si platit de catre toata lumea! Proiectul elimina privilegiile de care beneficiaza unele categorii, iar locurile de parcare din jurul institutiilor statului vor deveni locuri publice de parcare cu plata.

Sistemizarea circulatiei

In plus:
Venim cu masuri de sistematizare a circulatiei - benzi unice pentru transport public, sensuri unice, montare de dispozitive de delimitare (stalpi) pe trotuare. Crestem numarul locurilor de parcare! In interiorul inelului central si in zona de Nord vom crea, in urmatorii doi ani, peste 80.000 de noi locuri de parcare.

Amenzi si masini ridicate pentru parcare neregulamentara

Cei care pacheaza neregulamentar vor fi amendati iar masinile le vor fi ridicate. Masinile electrice si cele hibrid vor fi inregistrate digital in baza de date a Companiei Municipale, fara sa mai fie nevoie de alte elemente de identificare montate pe vehicul (vigneta, ecuson etc).

Banii incasati

Administrarea corecta a locurilor de parcare a adus si beneficii:
Primaria Capitalei va incasa primele venituri - 10.000.000 lei - sub forma de dividende pentru anul 2022 de la Compania Municipala Parking Bucuresti (CMPB). Banii vor fi folositi pentru solutii de Mobilitate in Bucuresti: reparatii trotuare, strazi sau lucrari de sistematizare a traficului".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani