Grid star
eveniment

PROMISIUNEA LUI CIOLACU – Premierul anunta lupta cu preturile: "Nu-i vom ierta pe cei care profita”

Guvernul Ciolacu a fost votat joi, 15 iunie 2023, de catre Parlament si intra in paine. Premierul anunta inainte de vot ca prima lupta va fi cea cu preturile.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, arata intr-o postare pe facebook ca va fi cu ochii pe cei care profita de pe urma crizelor pe spatele romanilor, precizand ca producatorii si consumatorii trebuie sa aiba garantia ca obtin un pret decent pentru produse de buna calitate.

Seful Executivului a precizat ca vor fi combatute practicile speculative, dar si ca vor fi luate masuri astfel incat sa se reduca dependenta economiei de importuri.

Iata anuntul lui Marcel Ciolacu:

"Prima noastra lupta va fi cu preturile si cu specula! Nu-i vom ierta pe cei care profita de pe urma crizelor pe spatele romanilor! Producatorii si consumatorii trebuie sa aiba garantia ca obtin un pret decent pentru produse de buna calitate! Vom combate practicile speculative si, in paralel, vom lua masuri astfel incat sa reducem dependenta economiei de importuri!”.

Salarii marite

Printre prevederile din programul de guvernare al PSD se numara si un salariu minim net de 500 euro. La 1 ianuarie 2025, peste 1,5 milioane de contracte individuale de munca vor fi remunerate cu peste 1.000 euro net, este un alt punct din program.

In plus, la 1 ianuarie 2025, castigul salarial mediu net in Romania va depasi 1.000 euro net. Social-democratii isi propun ca inflatia sa ajunga la 8% in primele 6 luni de guvernare, dar si dublarea investitiilor publice in economie – la 126 miliarde lei in 2024, fata de 59 miliarde lei in anul 2021, la preluarea guvernarii. Se mai promite stoparea guvernarii pe datorie.

*Cititi aici programul de guvernare

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani