Grid star
eveniment

LIBER DE ZIUA DE NASTERE A ROMANILOR – Senatul a respins proiectul (Document)

Senatul a respins propunerea legislativa privind modificarea Codului Muncii. Este vorba despre acordarea unei zile libere, platite, de ziua de nastere a romanilor.

Potrivit expunerii de motive, acordarea unei zile libere, platite, in ziua in care fiecare dintre noi isi serbeaza ziua de nastere, contribuie la motivarea resursei umane.

Initiatorii arata ca predictibilitatea oferita salariatului prin a cunoaste faptul ca va avea liber de ziua lui de nastere, daca aceasta va fi, de exemplu, in ziua premergatoare sau imediat urmatoare perioadei de repaus saptamanal, ii poate oferi posibilitatea de a achizitiona servicii turistice pentru petrecerea acestui eveniment intr-o alta localitate.

Bani la buget

"Prin cheltuielile astfel facute, avem in vedere aici cele pentru transport, servicii de alimentatie publica, intrari la obiective turistice, muzee, etc, este clar ca se va contribui la incasarile din taxe si impozite, la bugetul de stat ori cel local. Ziua de nastere este un eveniment anual in viata fiecaruia dintre noi, si trebuie sa oferim posibilitatea fiecarui salariat de a-si petrece aceasta zi asa cum isi doreste: singur, cu familia ori cu prietenii. Cu titlu de exemplu, angajatii din Romania au fost pe primul loc in UE la numarul orelor lucrate pe saptamana in 2020, conform datelor de la Eurostat, oficiul european de statistica”, se mai arata in expunerea de motive.

Iata ce prevede proiectul:

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani