Grid star
eveniment

PREMIU PENTRU AMBASADORUL ROMANIEI LA LONDRA - Laura Popescu, Diplomatul European al Anului

Ambasadorul Romaniei la Londra, Laura Popescu, a primit luni, 24 aprilie 2023, distinctia ”Diplomatul European al Anului” in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, in cadrul ceremoniei anuale organizate de Diplomat Magazine.

Premiul a fost decernat de jurnalistul BBC James Landale, in urma votului diplomatilor acreditati la Londra, iar ceremonia a reunit peste 200 de membri ai corpului diplomatic si oficiali britanici. Potrivit foodbiz, in discursul din cadrul ceremoniei, ambasadorul Laura Popescu a subliniat ca este o onoare deosebita sa primeasca o asemenea recunoastere a activitatii sale in Regatul Unit, multumind colegilor de la misiunile diplomatice pentru incredere si foarte buna colaborare la Londra. Totodata, a apreciat ca distinctia este si rezultatul muncii intregii echipe diplomatice a Romaniei in Marea Britanie.

Ambasadorul Romaniei la Londra, Laura Popescu, alaturi de Sir George Iacobescu si Lord Peach.

Prima femeie ambasador a Romaniei in Regatul Unit

Diplomat de cariera, ambasadorul Laura Popescu a evocat momente cheie ale activitatii diplomatice in Marea Britanie, cu accent pe componenta bilaterala, printre care recenta semnare la Londra de catre ministrii de externe a Declaratiei actualizate de Parteneriat Strategic intre Romania si UK, precum si desfasurarea/organizarea primului Forum Bilateral romano-britanic. Prima femeie ambasador a Romaniei in Regatul Unit, Laura Popescu este in prezent si presedintele Women in Diplomacy, o retea care reuneste femeile diplomat din Londra. In acest context, a vorbit despre noua generatie de femei ambasador ale Romaniei si despre rolul important si contributia pozitiva a femeilor in diplomatie. Ceremonia de premiere a avut loc la Royal Over-Seas League, fiind acordate zece distinctii diplomatilor din Londra, pe categorii geografice si tematice. Anul trecut, premiul pentru Diplomatul European al Anului a fost decernat ambasadorului Uniunii Europene in UK.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani