Grid star
eveniment

TAXIMETRISTII CER PLAFONAREA PRETURILOR LA CARBURANTI – Se anunta actiuni de protest: "Activitatea de transport nu mai poate fi sustenabila"

Transportatorii in regim de taxi anunta ca se pregatesc pentru actiuni de protest. Acestia solicita Guvernului o intrevedere pentru adoptarea unor masuri urgente de plafonare a preturilor la carburant.

Potrivit unui comunicat al Asociatiei pentru Drepturile Taximetristilor Independenti-ADTI, datorita majorarii preturilor la carburant, energie electrica, tarife RCA si a cosului zilnic, transportatorii independenti se confrunta cu mari probleme si abia mai fac fata cheltuielilor. Iar in aceste conditii, activitatea de transport nu mai poate fi sustenabila. Transportatorii mai arata ca isi obtin veniturile exclusiv din surse private, iar ajustarea tarifelor de distanta in astfel de conditii nu reprezinta o solutie de luat in calcul in momentul de fata.

Iata anuntul Asociatiei pentru Drepturile Taximetristilor Independenti:

"Transportatorii in regim de taxi se pregatesc pentru actiuni de protest.

Avand in vedere ultimele evolutii de crestere a pretului la carburant, benzina si motorina depasind pragul de 7 lei/litru, Asociatia pentru Drepturile Taximetristilor Independenti-ADTI, solicita Guvernului Romaniei o intrevedere pentru adoptarea unor masuri urgente de plafonare a preturilor la carburant.

Transportul public local de persoane in regim de taxi, ca serviciu comunitar de utilitate publica, este o componenta importanta in viata de zi cu zi a orasului. Nevoia de mobilitate si transport a persoanelor, pe care soferii de taxi o deservesc, este extrem de importanta, mai ales in aceste vremuri.

Datorita majorarii preturilor la carburant, energie electrica, tarife RCA si a cosului zilnic, transportatorii independenti se confrunta cu mari probleme si abia mai fac fata cheltuielilor. In aceste conditii, activitatea de transport nu mai poate fi sustenabila.

Astfel, avand in vedere ca transportatorii isi obtin veniturile exclusiv din surse private, ajustarea tarifelor de distanta in astfel de conditii nu reprezinta o solutie de luat in calcul in momentul de fata. Aceasta cerinta vine in acord cu scopul si misiunea declarata a asociatiei noastre recunoscuta pe cai legale".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani