Grid star
eveniment

150 MILIOANE DE EURO PENTRU ANTREPRENORI – Fondurile sunt pentru investitii destinate producerii energiei electrice. Banii sunt nerambursabili

Ajutor de stat in valoare de 150 de milioane euro destinat investitiilor pentru producerea energiei electrice. Banii sunt nerambursabili

Ministerul Agriculturii lanseaza sesiunea de primire a solicitarilor de finantare pentru sprijinirea investitiilor in noi capacitati de producere a energiei electrice produsa din surse regenerabile pentru autoconsumul intreprinderilor din cadrul sectorului agricol si industriei alimentare.

Alocarea stabilita pentru 2023 este de 150 de milioane de euro, aceasta fiind in functie de capacitatile instalate la nivelul intreprinderii:

• 100 de milioane de euro pentru capacitati instalate mai mici de 1 Megawatt (MW), din care 10 milioane de euro pentru energie eoliana si 90 de milioane de euro pentru energie solara;

• 50 de milioane de euro, din care pentru energie eoliana 10 milioane de euro, iar pentru energie solara de 40 milioane de euro, pentru capacitati instalate mai mari de 1MW alocarea totala.

• Valoarea ajutorului de stat este 100% nerambursabila, iar potentialii beneficiari pot depune mai multe proiecte, doar daca investitiile vizeaza locuri de consum diferite, cu incadrarea in limita sumei de 20.000.000 euro/ beneficiar.

Data si ora deschidere procedura de ofertare concurentiala: 20.11.2023 ora 8.00;

• Data si ora inchidere procedura de ofertare concurentiala: 15.12.2023, ora 23.59.

Beneficiarii

Solicitarile de finantare prin schema de ajutor de stat privind sprijinirea investitiilor in noi capacitati de producere a energiei electrice produsa din surse regenerabile pentru autoconsumul intreprinderilor din cadrul sectorului agricol si industriei alimentare se pot depune pe www.afir.ro.

Pentru energie eoliana, finantarea este de maximum 1.400.000 de euro/ MW pentru capacitati instalate mai mici sau egale de 1 MW si de maximum 700.000 euro/ MW capacitati instalate mai mari de 1 MW. Pentru energia solara, valoarea sprijinului este de pana la 1.000.000 euro/ MW  pentru capacitati instalate mai mici sau egale de 1 MW si de pana la 500.000 euro/ MW pentru capacitati instalate mai mari de 1 MW.

Beneficiarii eligibili:

-intreprinderile din sectorul agricol, intreprinderile din sectorul industriei alimentare, societatile agricole, precum si organizatii/federatii de organizatii din domeniul imbunatatirilor funciare.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani