Grid star
eveniment

TAXA PE POLUARE – Ministrul Mediului: „Descurajarea detinerii masinilor mai vechi de 15 ani”

Romania nu are un sistem de taxare a poluarii, afirma ministrul Mediului Tanczos Barna (foto).

Potrivit acestuia, este nevoie de un pachet de masuri care sa faca diferenta intre cetateanul care nu-si permite o masina noua si cel care umbla pe strada cu o masina mai veche de 15 ani, dar pe piata libera costa 15 - 20.000 de euro.
Potrivit ministrului, taxarea pe poluare nu o sa fie niciodata la Ministerul Mediului, pentru ca s-a vazut in trecut ca toate procesele au fost pierdute de Romania, si asta pentru ca nu au fost fundamentate cum trebuie.

Iata declaratia facuta de ministrul Mediului:

"In momentul in care majoritatea statelor membre au sisteme de taxare a poluarii si descurajeaza detinerea masinilor poluante, si Romania nu are un asemenea sistem, am devenit o piata-tinta, unde se aduc masinile vechi. Aceasta este situatia pe care am gasit-o si eu la minister.
Ministerul Mediului trebuie sa gaseasca o solutie la nivel national de sprijin, in primul rand. Partea de taxare nu o sa fie niciodata la Ministerul Mediului, pentru ca s-a vazut cu taxa de poluare, toate procesele au fost pierdute de Romania, pentru ca nu au fost fundamentate cum trebuie.

Sprijin pentru cetatenii vulnerabili

Este nevoie de un pachet de masuri, iar in centrul acestuia trebuie sa fie masurile de sprijin pentru cetatenii vulnerabili si trebuie completat cu masuri de descurajare a detinerii masinilor mai vechi de 15 ani cu motor de 3 litri, pe motorina, care arata foarte bine pe sosele, arata un statut al detinatorului, dar care polueaza foarte mult.
Va trebui sa facem diferenta intre cetateanul care, intr-adevar, nu-si permite o masina noua si cetateanul care umbla pe strada cu o masina mai veche de 15 ani, dar pe piata libera costa 15 – 20.000 de euro. Aceste lucruri trebuie clar delimitate”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani