Grid star
eveniment

ORBAN A FOST SOMAT – Lista revendicarilor

Premierul Ludovic Orban a fost somat de Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA), fiindu-i trimisa o lista cu revendicari a caror solutionare este imperativa.

Sindicatele din Administratie solicita Guvernului organizarea, in cel mai scurt timp, a unei intalniri pentru discutarea acestor revendicari.

Revendicarile FNSA fac referire, printre altele, la interzicerea cumulului pensiei cu salariul, acordarea unui stimulent lunar pentru salariatii din administratia publica care desfasoara activitati cu risc de infectare la COVID-19 sau legiferarea posibilitatii institutiilor din sectorul administratie de a achizitiona teste pentru salariati in vederea determinarii infectiei cu virusul COVID-19.

Iata comunicatul FNSA:

“Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) – organizatie sindicala reprezentativa la nivel national pentru sectorul de activitate “Administratie publica” - a transmis Guvernului Romaniei o lista de revendicari a caror solutionare este imperativa pentru buna desfasurare a activitatii salariatilor in sectorul de activitate pe care il reprezentam.

Organizatia noastra a solicitat Guvernului organizarea, in cel mai scurt timp, a unei intalniri cu reprezentantii FNSA, pentru discutarea acestor revendicari, mai ales ca ne aflam in perioada premergatoare alegerilor parlamentare iar FNSA va transmite aceasta lista de revendicari tuturor organizatiilor politice si va solicita sprijin pentru solutionarea lor, aducand la cunostinta membrilor de sindicat modul in care fiecare organizatiei politica va intreprinde demersuri pentru solutionarea solicitarilor noastre.

Punctual, revendicarile FNSA fac referire la:

  1. Promovarea si adoptarea unui proiect de lege pentru interzicerea explicita a angajarilor la stat in domeniul administratiei publice a persoanelor care beneficiaza de pensie de la bugetul de stat si interzicerea, in acest sector de activitate, a cumulului pensiei cu salariul.
  2. Acordarea voucherelor de vacanta la nivelul salariului de baza minim brut pe tara, garantat in plata, in vigoare si a normei de hrana pentru salariatii din administratia locala ca si exceptie de la aplicarea Art 11 alin. (4) din Legea nr. 153/2011.
  3. Modificarea Legii nr. 153/2017, in conformitate cu propunerile organizatiei noastre – articole care vizeaza salarizarea personalului care isi desfasoara activitatea in administratia publica locala, Institutul National de Statistica, Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei si a auditorilor publici externi din cadrul Curtii de Conturi a Romaniei.
  4. Acordarea unui stimulent lunar pe perioada starii de alerta si a starii de urgenta pentru salariatii din administratia publica care desfasoara activitati cu risc de infectare la COVID-19.
  5. Modificarea legislatiei cu incidenta asupra activitatii organizatiilor sindicale: Legea dialogului social si Codul Administrativ al Romaniei.
  6. Promovarea unui act normativ pentru coroborarea varstei de pensionare pentru limita de varsta a tuturor categoriilor de bugetari care isi desfasoara activitatea sub legi speciale si/sau in regim de incompatibiliati.
  7. Modificarea si reactualizarea legislatiei privind infiintarea, functionarea si salarizarea in cadrul societatilor comerciale infiintate in cadrul unitatilor administrativ- teritoriale.
  8. Legiferarea posibilitatii institutiilor din sectorul administratie de a achizitiona teste pentru salariati in vederea determinarii infectiei cu virusul COVID-19”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani