Grid star
eveniment

ORBAN IL ATACA PE CITU CU PNRR – Razboiul pentru sefia PNL. Ludovic Orban anunta probleme in realizarea investitiilor promise de Guvernul Citu: "Va fi foarte complicat"

Razboiul dintre liderul PNL Ludovic Orban si premierul Florin Citu (foto) pentru sefia PNL cunoaste un nou episod. De data aceasta in conflict a fost introdus subiectul referitor la absorbtia fondurilor europene.

Tema: Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), despe care insusi presedintele Iohannis a declarat recent ca are probleme. "Am stiut de la inceput ca nu este perfect", declara Iohannis (click aici pentru a citi).

Citu crede in PNRR-ul Romaniei, dar alti iau banii

PNRR a fost adus in discutie de Citu in mai multe randuri, premierul sustinand ca Romania, care deja „duduie” sub guvernarea lui, se va dezvolta si cu miliardele de euro care vor veni de la UE.
Surpriza, insa, banii nu doar ca nu au ajuns in Romania, dar PNRR-ul nici macar nu a fost aprobat, spre deosebire de cazurile altor state (click aici pentru a citi).

Orban profita de esecul lui Citu

Tocmai esecul Guvernului Citu de a primi aprobare pentru PNRR a fost invocat de seful PNL Ludovic Orban pentru a lansa un nou atac la adresa contracandidatului sau, premierul Florin Citu. Mai exact, Orban a recunoscut ceea ce toata lumea vede, si anume ca Romania este restanta la absorbtia fondurilor europene puse la dispozitie prin PNRR, in pofida asigurarilor si promisiunilor facute de Florin Citu.

Iata declaratia presedintelui PNL Ludovic Orban:

"Si aici, cu PNRR-ul, vedeti, nu suntem campioni, imi pare rau sa recunosc, public nu o prea spun, dar nu suntem printre campioni. La ora actuala, 16 tari europene au PNRR-ul aprobat si deja au primit avansurile de 13%. Ganditi-va ca termenul de finalizare pentru proiecte este 31 decembrie 2026. Mai ales pentru proiectele complexe de investitii va fi foarte complicat: autostrazi, spitale, deci investitiile complexe o sa ne genereze foarte multe probleme in implementare daca noi nu acceleram implementarea respectiva”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani