Grid star
eveniment

CRESTE VALOAREA TICHETELOR DE MASA – Masura se aplica de la 1 august. Suma stabilita de Guvern

Valorea tichetelor de masa creste incepand cu 1 august 2023 la 35 de lei, iar incepand cu 1 ianuarie 2024, la 40 de lei. In perioada imediat urmatoare vor fi aprobate, la nivelul Guvernului, actele normative pentru aplicarea acestei decizii.

Masura a fost anuntata in urma reuniunii Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social coordonata de premierul Marcel Ciolacu care a avut loc luni, 10 iulie 2023, la Palatul Victoria. Seful Executivului a declarat ca incepe un dialog deschis cu sindicatele si patronatele asupra deciziilor importante care vor fi luate in perioada urmatoare. Ciolacu a precizat ca trebuie sa ne incadram in deficitul bugetar asumat de stat pentru ca Romania sa beneficieze de fondurile europene care ii vor asigura stabilitatea economica. Premierul a mai declarat ca vor fi mentinute liniile stabilite prin bugetul de stat si se indeplini angajamentele asumate prin Planul National de Redresare si Rezilienta. In acelasi timp, Guvernul va lua in continuare masuri pentru reducerea inflatiei, astfel incat sa inchidem acest an cu o rata a inflatiei dintr-o singura cifra.

Iata anuntul Executivului:

Prima reuniune a Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social coordonata de premierul Marcel Ciolacu a avut loc astazi, la Palatul Victoria, pe agenda regasindu-se mai multe teme de interes pentru partenerii sociali.

Reprezentantii Guvernului, ai sindicatelor si patronatelor au agreat majorarea valorii tichetelor de masa incepand cu 1 august 2023 la 35 de lei, iar incepand cu 1 ianuarie 2024, la 40 de lei. In perioada imediat urmatoare vor fi aprobate, la nivelul Guvernului, actele normative pentru aplicarea acestei decizii.

Cresterea nivelului de trai, reducerea inflatiei, asigurarea stabilitatii economice, deschiderea mai multor apeluri de proiecte finantate prin cadrul financiar multianual 2021-2027 au fost, de asemenea, pe agenda discutiilor intre reprezentantii Guvernului si partenerii sociali.

Reducerea inflatiei

'Imi doresc sa incepem de astazi un dialog deschis cu sindicatele si patronatele asupra deciziilor importante pe care le vom lua in perioada urmatoare. Guvernarea noastra este despre economie si reforme in beneficiul oamenilor. Este evident faptul ca trebuie sa ne incadram in deficitul bugetar asumat de statul roman pentru ca Romania sa beneficieze de fondurile europene care ii vor asigura stabilitatea economica. Vom mentine liniile stabilite prin bugetul de stat si vom indeplini angajamentele asumate prin Planul National de Redresare si Rezilienta, important instrument de reforme si investitii pentru tara noastra.

In acelasi timp, asa cum ne-am angajat, vom veni in continuare cu masuri pentru reducerea inflatiei astfel incat sa inchidem acest an cu o rata a inflatiei cu o singura cifra, iar pentru anul viitor avem o viziune sustenabila si predictibila de sustinere a economiei si de crestere a nivelului de trai. Sunt teme extrem de importante asupra carora ne vom consulta permanent cu partenerii sociali', a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Consultarile Guvernului cu reprezentantii sindicatelor si patronatelor vor continua atat in cadrul Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social, cat si la nivelul ministerelor”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani