Grid star
eveniment

DECONTAREA CHELTUIELILOR FUNCTIONARILOR PUBLICI – Proiectul de lege, in Senat. Pentru ce vor fi folositi banii (Document)

Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice a fost inregistrata la Senat. Este vorba despre posibilitatea decontarii contravalorii cheltuielilor de deplasare cu transportul pentru functionarii publici.

In expunerea de motive se arata ca pentru a indeplini fiecare cerinta a cetatenilor, administratia locala trebuie sa fie formata din profesionisti, iar resursa umana sa fie la randul ei motivata si formata in mod constant in functie de nevoile si tendintele societatii. In scopul indeplinirii unei bune guvernari locale, un pachet de salarizare motivant reprezinta o necesitate pentru intreaga resursa umana specialista din administratiile publice locale.
“Cu toate acestea, primariile din comune gasesc foarte greu angajati care sa se deplaseze in acele localitati, salariile fiind foarte mici. Astfel, posibilitatea decontarii cheltuielilor de deplasare pentru transportul intre localitatea in care angajatii administratiei publice locale din mediul rural isi au domiciliul intr-o alta localitate decat cea in care se afla locul de munca al acestora este unu! din stimulentele necesare care au rolul de a asigura cresterea calitatii serviciilor publice”, se arata in proiectul de lege.

Decontare pentru personalul din invatamant

Potrivit initiatorilor, in mod comparativ si cu titlu de exemplu, conform legislatiei in vigoare (art. 105 din Legea educatiei nationale nr. 1/2011) autoritatile administratiei publice locale au obligatia de a cuprinde in bugetul local sume destinate decontarii cheltuielilor cu efectuarea navetei cadrelor didactice si personalului didactic auxiliar din invatamantul preuniversitar de stat, din unitatile de invatamant special si din centrele de resurse si asistenta educationala. Este vorba despre cei care nu dispun de locuinta in localitatea unde este situata unitatea de invatamant la care lucreaza.. De asemenea, sumele destinate navetei acestor categorii de beneficiari se asigura din veniturile proprii ale bugetelor locale.

Motiv pentru care, prin aceasta initiativa legislativa se doreste introducerea posibilitatii autoritatilor administratiei publice locale din mediul rural de a cuprinde in bugetul local sume destinate decontarii cheltuielilor cu efectuarea navetei functionarilor publici si personalului contractual din aparatul de specialitate al primariei.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani