Grid star
eveniment

RAZBOI IN UCRAINA: PRESEDINTELE ARATA CU DEGETUL SPRE OCCIDENT - Zelenski: “In aceasta dimineata ne aparam singuri tara"

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski (foto stanga) arata cu degetul spre Occident dupa ce capitala Kiev a fost lovita de rachete rusesti vineri dimineata, 25 februarie 2022:

"In aceasta dimineata ne aparam singuri tara".

Zelensky a declarat ca agresiunea Rusiei asupra tarii sale arata ca sanctiunile impuse Moscovei de Occident nu sunt suficiente, potrivit Reuters, citat de digi 24.

Presedintele Ucrainei si-a exprimat regretul ca lumea continua sa observe de la distanta ce se intampla in Ucraina. Intr-un discurs televizat, Zelenski a spus ca atacurile ruse au avut tinte atat militare, cat si civile.

Rusia vrea Kievul

Armata rusa avanseaza vineri spre Kiev, capitala Ucrainei. Ministerul ucrainean al Apararii a anuntat ca trupele de asalt aeropurtate au aruncat in aer un pod peste raul Teteriv la Ivankiv, situat la aproximativ 50 de kilometri nord de Kiev, intr-un efort de a impiedica o coloana de forte ruse sa avanseze spre capitala, Potrivit armatei ucrainiene ca avansul rusesc a fost oprit.

Facilitatile de la fosta centrala nucleara de la Cernobil au fost capturate joi de fortele rusesti, dupa ce Moscova a lansat o invazie de amploare a Ucrainei, a declarat un consilier al presedintelui ucrainean. Centralele nucleare operationale din Ucraina functioneaza in siguranta si nu au avut loc "distrugeri” la facilitatile de la fosta centrala nucleara de la Cernobil, a anuntat Agentia Internationala pentru Energie Atomica, citand o notificare trimisa de Autoritatea pentru reglementare a energiei nucleare din Ucraina.

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani