Grid star
eveniment

MINISTRUL DEZVOLTARII SEMNEAZA LA FOC RAPID - 56 de contracte de finantare prin Programul National de Investitii ”Anghel Saligny"

Ministrul Dezvoltarii, Cseke Attila (foto), a semnat 56 de noi contracte de finantare prin Programul National de Investitii ”Anghel Saligny”, in valoare totala de 481.030.662,09 lei.

Contractele vizeaza modernizarea infrastructurii rutiere, reabilitarea unor poduri si infiintarea, modernizarea sau extinderea unor sisteme de alimentare cu apa si a unor retele de canalizare.
"Cu aceste proiecte, numarul contractelor semnate, pana in prezent, in cadrul Programului National de Investitii 'Anghel Saligny', se ridica la 513, in valoare totala de 5.335.734.294,30 de lei", a anuntat ministrul Dezvoltarii.

Bani pentru incalzire

Ministrul a aprobat si repartizarea catre bugetele locale din 11 unitati administrativ-teritoriale a celei de-a treia transe, in valoare de 17.202.676,75 de lei, din schema de sprijin pentru functionarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termica a populatiei pentru sezonul rece 2022-2023.
Suma repartizata este aferenta consumului de combustibil sub forma de pacura, carbune si biomasa, potrivit cererilor depuse de unitatile administrativ-teritoriale pana la aceasta data, urmand ca, la cererea administratiilor locale, sa fie alocate alte fonduri in urmatoarele transe.
De aceasta suma vor beneficia municipiile Buzau, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Brad, Drobeta-Turnu Severin si Vatra Dornei, orasele Nehoiu, Intorsura Buzaului, Horezu, precum si comuna Tasca.

Banii alocati

"Astfel, pana in prezent, Ministerul Dezvoltarii a repartizat 157.202.676,75 de milioane de lei din programul de sprijin, in valoare de 250 de milioane de lei, aprobat de Guvern pentru unitatile administrativ-teritoriale la nivelul carora sunt functionale sisteme de alimentare centralizata cu energie termica pe baza de carbune, pacura sau biomasa, a amintit ministrul dezvoltarii.
MDLPA va deconta, in limita sumelor alocate din bugetul de stat in acest scop, unitatilor administrativ-teritoriale, in ordinea solicitarilor, pana la 50% din suma facturata pentru achizitia de carbune, pacura sau biomasa (inclusiv TVA), realizata in perioada octombrie 2022 - martie 2023 de catre producatorul de energie termica”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani