Grid star
eveniment

MODIFICAREA TAXARII ACTIVITATILOR INDEPENDENTE – Statul vrea mai multi bani. Sistem de 6-60 de salarii minime pe economie fata de 6-12-24 de salarii

Modul de plata al contributiilor la sanatate si pensii s-ar putea schimba. Potrivit profit.ro, ministerul de Finante ar pregati noi masuri fiscale, iar daca acest lucru se va intampla, romanii vor plati mai mult. 

Astfel, pentru activitatile independente vor fi achitate contributii la sanatate in functie de un sistem de 6-60 de salarii minime pe economie, care va inlocui actualul sistem, de 6-12-24 de salarii minime pe economie.

Sistemul de plafoane de 6-60 salarii minime la sanatate, interval in care va fi platita contributia la venitul obtinut, ar fi ultima modificare decisa de guvernanti. Sub 6 salarii nu va fi platita contributie la sanatate, iar pentru venituri care depasesc 60 de salarii minime, contributia va ramane limitata la cele 60 de salarii.

Contributia la pensii

Se discuta si introducerea unui plafon de 36 de salarii pentru contributia la pensie, fata de cel actual, cu 12 si 24 salarii minime. Astfel, pentru veniturile obtinute din drepturi de autor sau proprietate intelectuala, se vor datora contributii la venitul ales de contribuabil, dar nu mai mic de 12 salarii minime, pentru venituri intre 12 si 24 de salarii, nu mai putin de 24 de salarii pentru venituri intre 24 si 36 de salarii si nu  mai putin de 36 de salarii pentru veniturile ce depasesc acest nivel. La fel ca sistemul de 6-60 de salarii la sanatate pentru activitati independente, noul prag de 36 de salarii la pensie inseamna ca persoanele care obtin astfel de venituri vor plati mai mult la stat.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani