Grid star
eveniment

IMPOZIT PE BANII CARE NU POT FI JUSTIFICATI – Se aplica o cota de 70%. Se ofera si o "fereastra de salvare" prin lege

Impozit de 70% pentru banii care nu pot justificati. Legea a fost publicata in Monitorul Oficial, iar aceste prevederi se aplica din 2024.

Astfel, incepand cu 1 iulie 2024 se modifica cota de impozit pentru veniturile realizate de persoanele fizice a caror provenienta nu poate fi dovedita, prin introducerea unei cote de 70%. Masura are ca scop cresterea conformarii voluntare a contribuabililor, cu implicatii favorabile asupra cresterii incasarilor bugetare.

Pana la data intrarii in vigoare a noilor prevederi se ofera o fereastra de oportunitate contribuabililor in vederea conformarii, respectiv sa-si declare veniturile si sa-si plateasca obligatiile fiscale aferente acestora. Se arata ca astfel se evita riscul incadrarii acestora in categoria de risc fiscal si a declansarii unor verificari a situatiei fiscale personale, cu consecinta impunerii cu noua cota de impozitare si a obligatiilor fiscale accesorii aferente:

Decizia de impunere

"Orice venituri realizate de persoanele fizice constatate de organele fiscale, in conditiile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, a caror sursa nu a fost identificata, se impun cu o cota de 70% aplicata asupra bazei impozabile ajustate. Prin decizia de impunere, organele fiscale vor stabili cuantumul impozitului si al accesoriilor”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani