Grid star
eveniment

INCEP COMBINATIILE PE MOTIUNE – Primul parlamentar PSD care pleaca inainte de motiunea de cenzura care poate da jos Guvernul Orban

Incep miscarile politice care pot afecta motiunea de cenzura a PSD care poate demite Guvernul Orban. La o zi dupa citirea motiunii de cenuzra in Parlamentul Romaniei, avem primul parlamentar PSD care pleaca din partid. Ceea ce inseamna, cel mai probabil, un vot pierdut de PSD la motiunea de cenzura.

Senatorul Daniel Breaz (foto), fost ministru al Culturii, a anuntat vineri, 21 august 2020, ca a decis sa demisioneze din PSD. Motivul invocat: “PSD in formula actuala are vocatia de a ajunge un partid insignifiant pe scena politica”. Totusi, senatorul Daniel Breaz nu a dezvaluit daca se va alatura unui alt partid si, mai ales, daca va vota motiunea de cenzura sau va contribui la mentinerea Guvernului Orban la putere. De asemenea, nu putem sa nu remarcam momentul ales de Daniel Breaz sa demisioneze din PSD, fix inainte de motiunea de cenzura care poate readuce PSD la guvernare.

Redam anuntul de pe Facebook al senatorului Daniel Breaz privind demisia din PSD:

“Este atat de frumos sa stii unde mergi, sa iti cunosti directia, spunea Samuel Beckett. Ii dau dreptate pentru ca mai bine de doua decenii am avut o directie clara, sub umbrela unor principii si obiective cu care am rezonat. O cultura organizationala pe care o intelegeam si la constructia careia am pus umarul. PSD a fost un partid care avea intiparit in carta fundamentala a valorilor datoria de a servi interesul public. Iar aceasta dimensiune, corelata cu dorinta mea – acel 'ce ma mana in lupta', motivatia personala – m-au determinat sa fac pasul spre politica. si am crezut ca PSD nu va conteni sa renunte la apropierea de cetatean si la creionarea politicilor menite sa aduca bunastare in societate.

Prezentul ma contrazice intr-un mod brutal si mi-a infatisat un PSD slab, incoerent, fara strop de logica in decizii. Un leadership haotic si distantat de reprezentarea intereselor cetatenilor si a celor care au crezut in acest partid. Nu se mai gandeste pe termen mediu si lung, ci doar de azi pe maine si intr-o paradigma a supravietuirii personale. S-a renuntat la proiecte pentru folosul societatii si s-au pus pe masa calcule ale puterii – un semn al disperarii care au indepartat partidul de idealuri si obiective inalte.

Toate acestea m-au determinat sa inchei parcursul politic alaturi de partidul in care am crezut ca pot aduce plus valoare in societate. Din pacate, PSD in formula actuala are vocatia de a ajunge un partid insignifiant pe scena politica. Lipsit de mentalitatea invingatorului si cu acute semne de victimizare, cultura organizationala actuala a privat partidul de elementul esential pentru o constructie sanatoasa: increderea. Iar aceasta realitate o vedem nu numai noi, cei care am crezut in PSD, ci si votantii nostri. Cum sa mai aiba, la randul lor, incredere in noi?

Nu mai pot sa accept sa fac parte dintr-un partid lipsit de identitate, fara principiile in care am crezut si distantat, considerabil, de binele societatii. Partidul are nevoie de un suflu nou, de directie, de strategii coerente nu de stratageme gandite in afara forurilor statutare. Iar acestea nu vor prinde contur cu leadershipul actual.

Continui sa cred ca politica este in slujba cetatenilor, nu in cea a jocurilor de putere fara sens si cu un singur scop: cel personal”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani