Grid star
eveniment

POPULISTA LEGE A PENSIILOR – Guvernul Ciolacu, acuzat ca a trecut Legea pensiilor prin Parlament fara dezbatere: „A amanat cinic intrarea ei in vigoare pentru 1 septembrie 2024, adica chiar inaintea alegerilor parlamentare”

Guvernul PSD-PNL condus de premierul Marcel Ciolacu (foto stanga) a comis un act de populism cand a trecut Legea pensiilor prin Parlament fara o dezbatere reala.

Iar populismul este cu atat mai mare, cu cat Executivul a amanat intrarea in vigoare a actului normativ pana la 1 septembrie 2024, cu putin inaintea alegerilor parlamentare, acuza Partidul ARCA Natiunii Romane, condus de IT-ista Corina Panzaru, intr-un comunicat emis miercuri, 22 noiembrie 2023.

Nici fostul prim-ministru Nicolae Ciuca (foto dreapta) nu scapa de critici, ARCA invinuindu-l pe presedintele PNL pentru faptul ca gireaza masurile lui Ciolacu.

In aceste conditii, ARCA ii solicita public prim-ministrului Marcel Ciolacu sa precizeze impactul bugetar real al Legii pensiilor si mai ales sursele reale de finantare.

Redam intregul comunicat al ARCA:

Legea pensiilor intre populism si oportunism politic!

Partidul Arca Natiunii Romane este consternat de modul iresponsabil si lipsit de transparenta prin care Guvernul PSD-PNL condus de domnul Marcel Ciolacu si girat de domnul Nicolae Ciuca au inteles sa treaca, intr-un ritm alert si fara o dezbatere constructiva si reala, legea pensiilor.

In aparenta, prin legea pensiilor promovata de Guvernul PSD-PNL s-a urmarit, teoretic, eliminarea unor inechitati intre pensionari. In realitate, prin evitarea dezbaterii si a analizei asupra bugetului, se creeaza un tsunami bugetar, in timp ce pensionarii, cei mai multi aflati la limita subzistentei (din cauza cresterii preturilor la utilitati si alimente, precum si a ratelor bancare), devin o masa de manevra pentru partidele politice (PSD, PNL si chiar AUR), partide aflate in plina campanie electorala, prin iluzoriile promisiuni de crestere pe care insasi dl Marcel Ciolacu stie foarte bine ca nu le va onora niciodata in mandatul sau.

Ce va urma in final? Scuzele aceluiasi Marcel Ciolacu (evident, dupa alegerile din 2024), prin care Banca Mondiala, Fondul Monetar, Comisia Europeana etc. nu au aprobat majorarile pe care el, Marcel Ciolacu, si-a dorit din suflet sa le poata face pentru batranii Romaniei. Mai adaugam cateva 'lacrimi de crocodil' la televiziunile de casa, ale aceluiasi Marcel Ciolacu, si reteta de castigare a alegerilor de catre PSD / PNL e clara.

Nu putem uita faptul ca, din 'lipsa resurselor financiare', actualul Guvern PSD-PNL, nu mai devreme de 31 martie 2023, a amanat, cinic, intrarea in vigoare a acestei legi – evident, pentru 1 septembrie 2024, adica chiar inaintea alegerilor parlamentare. Si, cu toate acestea, nici acum domnul Marcel Ciolacu (pentru ca nu credem ca doamna ministru PSD de resort conteaza sau are drept de decizie in ceva) nu a manifestat macar un grad minim de transparenta prin care sa mentioneze sursele bugetare de a pune in aplicare presupusele majorari.

Este clar pentru orice om de buna credinta (de altfel, si pentru membrii partidelor PSD / PNL si AUR) ca, sub conducerea unui asemenea guvern, sursele bugetare, in mod evident, nu exista, nu vor exista nici in 2024 si, mai mult ca sigur, nici in 2025 si 2026. Mai mult, niciun reprezentant al Guvernului PSD-PNL nu a facut referire la impactul bugetar actual, pe care aceasta lege il are, in conditiile in care cu cateva luni in urma afirmau (pe buna dreptate, de altfel) ca situatia economica a Romaniei este mai mult decat precara.

Reuniti ca de obicei pe ascuns, intr-un cadru restrans, liderii celor doua partide politice, dupa negocieri lipsite de transparenta, au decis sa mearga inainte cu legea pensiilor si sa o voteze in Parlament, ignorand amendamentele si punctele de vedere exprimate de celelalte partide politice, de mediul de afaceri, de economisti / finantisti, dar si de cele ale societatii civile.

Disperarea cu care a fost votata aceasta lege a pensiilor demonstreaza faptul ca Guvernul PSD-PNL a avut de indeplinit un nou 'jalon' impus arbitrar de functionarimea bruxelleza nealeasa de nimeni, dar de care dl Marcel Ciolacu asculta speriat, dar neabatut, respectand ad litteram spiritul firmanelor date in istoria Romaniei catre Marea Poarta din Istanbul sau, mai recent, de instructiunile CAER pentru Romania venite de la Moscova. Din pacate, din nou, dl Marcel Ciolacu, efemer prim-ministru al Romaniei, demonstreaza (pentru a cata oara?) cinismul si lipsa crasa a unei viziuni in ceea ce priveste rezolvarea unor inechitati sociale cumplite fata de batranii Romaniei. Batrani care au contribuit direct, prin munca lor de zeci de ani, la dezvoltarea Romaniei, la carma careia s-a cocotat, la acest moment, intr-un mod oportunist, actuala clasa politica PSD / PNL in frunte cu dl Marcel Ciolacu.

Prin masurile pompieristice si populiste pe care PSD si PNL le impun, demonstreaza inca o data faptul ca, din pacate, Guvernul nu are absolut niciun proiect de tara in afara preluarii neconditionate a indicatiilor functionarilor bruxellezi, si care, evident, de multe ori, nu sunt si in interesul Romaniei.

Singura preocupare a dlui Marcel Ciolacu si a guvernului sau PSD-PNL este de a-si asigura capitalul electoral prin care sa isi atinga obiectivele cinice la alegerile din 2024. In acest sens, Partidul ARCA Natiunii Romane cere public domnului Marcel Ciolacu sa specifice, cu exactitate si in regim de urgenta, atat impactul bugetar real al acestei legi, cat si sursele reale (nu cele iluzorii) prin care se vor putea pune in aplicare maririle promise de pensii, atat in anul 2024, cat si in 2025 si 2026. Totodata, subliniem faptul ca prin aceasta lege nu se elimina, nici acum, inechitatea flagranta cauzata de asa-numitele pensii speciale ale 'elitei politice' actuale”, a declarat Corina Panzaru, presedintele executiv al Partidului ARCA Natiunii Romane.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani