Grid star
eveniment

HAOS PE SANTIERELE CAPITALEI – Lucrarile la pasajul rutier suprateran de la Doamna Ghica, blocate in pixul lui Nicusor Dan

Marile lucrari de infrastructura ale Capitalei, in special cele executate de companiile municipale pe care primarul general Nicusor Dan declara ca le va desfiinta, sunt in impas. Spre exemplu, locuitorii din zona spun ca lucrarile la pasajul rutier suprateran de la Doamna Ghica sunt abandonate de ceva vreme. Intre timp, traficul in zona este de cosmar din cauza santierului. Lucrarea este executata de Trustul de Cladiri Metropolitane, una dintre companiile municipale infiintate de fostul primar Gabriela Firea care se afla pe „lista neagra” a noului primar.

Surse din in cadrul Trustrului de Cladiri Metropolitane au declarat, pentru economica.net, ca muncitorii nu si-au primit salariile pe ultimele trei luni iar furnizorii nu au mai livrat materiale, nefiind platiti la randul lor.

Lucrarile la pasaj au inceput in septembrie 2019, si fostul primar general, Gabriela Firea a anuntat ca vor fi gata in septembrie 2020. Contractul pentru executia pasajului a fost semnat cu Trustul de Cladiri Metropolitane, in mai 2019, valoarea acestuia fiind de circa 110 milioane lei fara TVA.

Reprezentantii Primariei au admis ca lucrarea este abia la 40% stadiu de executie, iar termenul de finalizare prevazut in contract este 5 mai 2021. Municipalitatea admite ca exista unele probleme cu platile, care ar fi in curs de rezolvare.

Platile facute de PMB catre companie pana la aceasta data sunt de 21,844,358.77 lei fara TVA, reprezentand aproximativ 20% din valoarea totala a contractului. Executantul este in perioada asumata prin contract, drept urmare, nu exista motive pentru sanctionare pentru intarziere. Avand in vedere ca este o dezvoltare importanta la infrastructura rutiera a Municipiului Bucuresti, se incearca rezolvarea problemelor financiare aparute in cursul lucrarii, alocand astfel lichiditatile necesare terminarii acestui pasaj in termenul prevazut”, se arata intr-un raspuns transmis de Primaria Municipiului Bucuresti catre HotNews.ro.

Realizarea acestui proiect este o prioritate pentru bucuresteni deoarece zona Colentina este tranzitata de toti soferii care intra in Capitala dinspre Drumul National 2.

In prezent, stadiul fizic al contractului este de aproximativ 40% din valoarea total contractata, impartindu-se astfel: lucrarile de relocare retele si sistematizare sunt finalizate in proportie de 90%; lucrarile de infrastructura drum sunt finalizate in proportie de 80% (10% din aceste lucrari se vor executa dupa montarea tablierului metalic, fiind vorba despre ultimul strat de asfalt, stratul de uzura care se va asterne unitar pe tot proiectul la sfarsitul lucrarilor); infrastructura pasajului (2 pile si 2 culei) este realizata in proportie de 99%, rampa 1 in proportie de 100% si rampa 2 in proportie de 50%; suprastructura pasajului (tablierul, predalele si parapetii) – in proportie 0% (parte din material este in stoc la furnizor); semnalizari si semaforizare definitiva (dupa turnarea stratului de uzura) – in proportie de 0%”, se mai arata in raspunsul transmis de Primaria Capitalei

Nu este clar insa daca termenul de 5 mai 2021 va fi respectat deoarece tablierul metalic lipseste deocamdata.

Pentru furnizarea tablierului metalic, Trustul de Cladiri Metropolitane a incheiat cu Compania Municipala Consolidari S.A. un contract de lucrari ce are ca obiect „Lucrari de constructii tablier metalic – Pasaj Doamna Ghica”, valoarea acestui contract fiind de 22,9 milioane de lei fara TVA.

Compania Municipala Consolidari S.A. a incheiat mai departe cu societatea GE.CON COM PROD SERV S.R.L. un contract pentru furnizarea a 935 tone de material din otel necesar uzinarii si montarii tablierului metalic aferent Pasajului Doamna Ghica.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani