Grid star
eveniment

APROAPE 60.000 DE AGENTI ECONOMICI DATI PE MANA POLITIEI – Seful ANAF a anuntat motivul: neplata impozitelor si contributiilor cu retinere la sursa

Seful ANAF, Lucian Heius (foto), a anuntat vineri, 9 septembrie 2022, ca institutia pe care o conduce a sesizat Politia cu privire la 52.976 de agenti economici pentru neplata impozitelor si contributiilor cu retinere la sursa. Potrivit acestuia, incepand cu 1 martie, aceste fapte constituie infractiune.

Lucian Heius a mai declarat ca in primele opt luni ale lui 2022, ANAF a colectat venituri la buget de 246,2 miliarde de lei, o crestere de peste 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Adica cu 45 miliarde de lei mai mult decat in perioada similara a anului trecut, cand s-au colectat 201,1 miliarde de lei.

Iata declaratiile facute de seful ANAF:

"Incepand cu 1 martie, neplata impozitelor si contributiilor cu retinere la sursa este deja infractiune. In colaborare cu Inspectoratul General al Politiei Romane, am inaintat miercuri, pentru continuarea cercetarilor, cercetarile specifice care sunt facute de Politie in aceste cazui de evaziune fiscala, considerate deja fapte penale, un numar de 52.976 de contribuabili activi care avea inregistrate ca obligatii totale o suma de 372 milioane lei.
Urmeaza ca IGPR sa transmita fiecarui inspectorat judetean de politie agentii economici care isi desfasoara activitatea in acel judet si sa inceapa actiunile specifice privind cercetarea penala. Este o lege care trebuie respectata de toti".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani