Grid star
eveniment

GUVERNUL, ANUNT DESPRE STOCURILE DE ULEI – Ce se intampla si ce trebuie sa stie romanii

Romanii au luat cu asalt benzinariile zilele trecute, speriati ca vine criza, si nu va mai exista combustibil suficient. Acum apare "criza” uleiului, iar oamenii isi fac provizii. Guvernul da asigurari ca nu este nicio problema.

Secretarul de stat din ministerul Agriculturii, Sorin Moise, a declarat sambata, 12 martie 2022, ca exista stocuri suficiente de ulei si de materie prima pentru producerea de ulei. Moise a precizat ca toate categoriile de produse alimentare se situeaza in parametrii necesari pentru consumul populatiei, si ca nu sunt probleme.

Iata declaratia secretarului de stat:

"Ministerul Agriculturii doreste sa transmita tuturor cetatenilor romani ca exista stocuri suficiente de ulei si de materie prima pentru producerea de ulei. Romania produce in fiecare an o cantitate de floarea-soarelui suficienta pentru a acoperi de zece ori nevoia de consum de ulei a Romaniei. Anul trecut, spre exemplu, am avut o productie record, de 3 milioane de tone, in conditiile in care romanii consuma anual ulei produs dintr-o cantitate de 200.000 de tone de seminte de floarea-soarelui. Pentru a garanta o functionare optima a fluxului de aprovizionare dintre producatorii de ulei si lanturile de magazine, maine dimineata, la nivelul Ministerului Agriculturii, va avea loc o intalnire organizata de ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu cu reprezentantii acestora. As vrea sa mai precizez ca, potrivit situatiei la zi, pe care o detinem la minister, toate categoriile de produse alimentare se situeaza in parametrii necesari pentru consumul populatiei. In acest sens, am prezentat in sedinta de guvern de astazi o informare. Asiguram cetatenii ca productia agricola a Romaniei are capacitatea de a ne oferi toate resursele alimentare de care avem nevoie”.

Directorul ANPC: Nu goliti rafturile

Directorul general al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, recomanda consumatorilor sa nu goleasca rafturile magazinelor si sa nu umple carucioarele cu sticle de ulei. Anghel ii sfatuieste pe romani intr-o postare pe facebook  sa limiteze achizitia doar la strictul necesar.

Iata anuntul lui Paul Anghel:

"ACHIZITIONATI SI CONSUMATI RESPONSABIL!

Asistam in aceste zile la actiuni sau atitudini menite sa iasa din sfera umanului si aici ma refer la umplerea carucioarelor cu ulei sau alt produs sau la comenzi fie si online de 1000 litri facand astfel imposibila achizitionarea unei unitati de catre OMUL de langa noi.

Limitati achizitia doar la strictul necesar si nu goliti rafturile magazinelor daca produsul nu va este absolut necesar.

Hartia igienica din perioada pandemiei,benzina din pungi,tomberoane sau carucioarele de ulei nu indreapta lucrurile spre achizitii echilibrate si consum responsabil.Solidaritate,umanitate si nu in ultimul rand responsabilitate.

Am in casa o singura sticla de ulei desfacuta si imi ajunge,atunci cand se va termina voi cumpara o alta…atat!”.

 

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani