Grid star
eveniment

FONDURI PENTRU INSTITUTIILE DE STAT - Initiatorii proiectului arata ca modificarea Codului Administrativ va aduce in plus peste 2 milioane lei (Document)

Proiectul de lege care prevede modificarea Codului Administrativ a fost depus in Senat. Daca legea va fi votata, ministerul Culturii si institutiile publice aflate in subordinea acestuia au dreptul sa incaseze din chirie o cota-parte de 50%. Aceasta prevedere a mai fost in vigoare, insa a fost anulata prin noile prevederi ale Codului Administrativ.

Potrivit expunerii de motive, anterior intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta privind Codul administrativ, venitul rezultat din retinerea cotei-parti din inchirierea bunurilor aflate in domeniul public al statului constituia un sprijin real in cresterea anuala a veniturilor proprii ale institutiilor publice de cultura, degrevandu-se astfel bugetul de stat.

"Asadar, in temeiul Hotararii Guvernului 227/2000 pentru aprobarea inchirierii bunurilor imobile, proprietate publica a statului, aflate in administrarea Ministerului Culturii si a unor institutii publice de cultura, hotarare abrogata de Codul Administrativ, Ministerul Culturii si institutiile publice de cultura finantate din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat ori finantate integral din venituri proprii, aveau dreptul de a retine o cota-parte de 50% din sumele percepute din inchirierea bunurilor pe care le aveau in administrare”, se arata in expunerea de motive.

Banii incasati

Initiatorii arata ca in 2019, anterior intrarii in vigoare a Codului Administrativ, sumele incasate de institutiile aflate in subordinea Ministerului Culturii, din inchirieri si concesiuni au fost de 1.621 mii lei”

"Estimam ca o eventuala modificare legislativa a dispozitiilor Codului Administrativ va avea ca impact cresterea anuala a veniturilor proprii ale institutiilor aflate in subordinea Ministerului Culturii cu suma de 2.500 mii lei. Asadar, impactul bugetar al prezentei propuneri legislative este unul pozitiv, atat pentru institutiile aflate in subordinea Ministerului Culturii (stimulate sa valorifice bunurile proprii], cat si pentru bugetul general consolidat”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani