Grid star
eveniment

CRESTEREA PRETURILOR LA ENERGIE – Peste 500.00 de romani risca sa fie debransati

PSD cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru adoptarea Legii consumatorului vulnerabil, avand in vedere explozia preturilor la energie, si acuza liberalizarea salbatica a pietei energiei, aprobata de Guvernul Orban si pusa in practica de Guvernul Citu.

Social-democratii solicita presedintilor celor doua camere ale Parlamentului, Anca Dragu si Ludovic Orban sa convoace Parlamentul intr-o sesiune extraordinara pentru rezolvarea urgenta a situatiei dramatice in care se afla peste jumatate de milion de romani, confruntati cu riscul de a fi debransati de la reteaua de energie electrica din cauza cresterii explozive a preturilor.

Liberalizare salbatica

“Avand in vedere intentia guvernului de anula prevederile ordonantei care asigura protectia acestor consumatori este necesar ca Parlamentul sa adopte, in regim de urgenta, Legea consumatorului vulnerabil.
PSD solicita parlamentarilor puterii sa-si intrerupa vacantele si campaniile de partid pentru a legifera aceasta chestiune deosebit de sensibila pentru foarte multe familii cu venituri mici din Romania.

Pentru asta am fost votati de cetateni, ca sa-i aparam atunci cand sunt amenintati de proasta functionare a unor mecanisme economice, cum e in cazul de fata liberalizarea precipitata a tarifelor pentru energia electrica.
Este de neacceptat ca in Secolul XXI, intr-un stat membru al Uniunii Europene, peste 200.000 de gospodarii sa se reintoarca la opait din cauza unei liberalizari salbatice a pietei energiei, aprobata de Guvernul Orban si pusa in practica de Guvernul Citu.  In acest caz, nu e vorba doar de cativa consumatori rau-platnici, ci deja de un amplu fenomen social de o gravitate exceptionala, care impune interventia urgenta a Parlamentului Romaniei”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani