Grid star
eveniment

VESTI PENTRU PENSIONARI – Premierul Ciuca are pe masa Hotararea de Guvern (Document)

Guvernul Ciuca are pe ordinea de zi a sedintei de miercuri, 2 martie 2022, proiectul HG privind acordarea prestatiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2022, prin sistemul organizat si administrat de Casa Nationala de Pensii Publice

Hotararea stabileste numarul biletelor de tratament balnear care se pot acorda in anul 2022, prin sistemul organizat si administrat de Casa Nationala de Pensii Publice, precum si modul de acordare, de distribuire si de decontare a acestora. Astfel, in unitatile de tratament balnear aflate in proprietatea Casei Nationale de Pensii Publice, pentru anul 2022 este asigurat un numar de maximum 60.420 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere. La numarul respectiv de bilete se adauga, pana la nivelul sumelor prevazute cu aceasta destinatie in bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul 2022, numarul biletelor de tratament balnear contractat cu alte unitati de profil, numar care se va stabili prin incheierea unor contracte subsecvente in baza acordurilor-cadru atribuite in anul 2020.

Biletele gratuite

Numarul biletelor de tratament balnear care se acorda gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi cu caracter reparatoriu se stabileste prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numarului de bilete. Potrivit proiectului, in acest an fiecare solicitant indreptatit conform prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, poate beneficia de un singur bilet de tratament balnear, acordat in conditiile prezentei hotarari. Distribuirea biletelor de tratament balnear se face de catre Casa Nationala de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani